Căldura suvenţionată este acoperită doar până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni că subvenţia pentru energie termică este asigurată până la sfârşitul anului şi că propunerea consilierilor PDL de suplimentare a bugetului RADET este „fantezistă”.

„În acest moment subvenţia pentru căldură este acoperită până în luna ianuarie, în ianuarie se plăteşte pentru decembrie, este acoperită cu vârf şi îndesat. Cele 37 milioane de lei alocate de Guvern vin să întărească acest lucru. Propunerea de suplimentare a bugetului regiei cu încă 15 milioane de lei este fantezistă”, a spus Oprescu.
În ceea ce priveşte fondurile alocate RATB, primarul Capitalei a afirmat că acesteia i-a fost alocat „exact cât s-a propus” şi că biletele nu se vor scumpi din cauza creşterii preţului carburanţilor deoarece regia are contracte ferme până la sfârşitul anului.
Oprescu a mai arătat că a propus o rectificare „echilibrată”, care să asigure realizarea a trei obiective principale. Este vorba despre plata subvenţiilor la căldură, funcţionarea oraşului în condiţii normale şi continuarea investiţiilor necesare pentru oraş.
„Se pare însă că, din nou, jocurile politice şi interesele de gaşcă i-au împins pe reprezentanţii PDL să iasă cu declaraţii ridicole”, a spus Oprescu.
Consilierii azi discută azi o rectificare negativă a bugetului municipalităţii din acest an.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite