Autorizaţia de construire pentru pasajul suprateran de la Ciurel a fost anulată în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a anulat, miercuri, autorizaţia de construire pentru pasajul suprateran de la Ciurel, emisă de Primăria Capitalei în regim de urgenţă.

Procesul a fost pornit de un proprietar din zonă care susţine că municipalitatea i-a luat 60 de metri pătraţi din curte fără să-l exproprieze, iar pilonul pasajului se află la trei metri distanţă de balconul său, relatează Hotnews.ro. Primăria Capitalei poate face recurs.
"Am cerut anularea autorizaţiei de constrire a pasajului, emisă în regim de urgenţă de Primăria Capitalei, pe 12 iulie 2011. Această autorizaţie a fost emisă ilegal deoarece nu are la bază un Plan Urbanistic Zonal şi a fost emisă în regim de urgenţă nejustificat. Aceste autorizaţii se emit în regim de urgenţă în caz de taifun, cataclism, cutremur. Aici nu era nicio urgenţă", a declarat Mihai Daneş, proprietarul care a obţinut anularea actului administrativ.
„Am aflat că se va face pasajul în urmă cu doi ani când au venit muncitorii să înceapă lucrarea. Noi nu suntem Gică Contra, dar vrem ca lucrările să se desfăşoare legal. Nu am cerut despăgubiri. Aici nu este vorba doar de mine. Dincolo de lac sunt încă 100 de case, construite recent, care vor fi distruse. Puteau să se gândească la acest drum înainte să le deau autorizaţie de construire acelor oameni. Din punctul meu de vedere nici nu este nevoie de acest drum expres, cum îi spun ei. Pot face Şoseaua de Centura şi rezolvă problema", a mai spus Daneş.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite