Angajaţii din subordinea Consiliului General, puşi să colecteze selectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii administraţiei locale vor fi obligaţi să colecteze selectiv dozele de aluminiu. FOTO Shutterstock
Angajaţii administraţiei locale vor fi obligaţi să colecteze selectiv dozele de aluminiu. FOTO Shutterstock

Pe ordinea de zi a Conciliului Genelral al Municipiului Bucureşti se află un proiect de hotărâre cu privire la colectarea separată a dozelor de aluminiu în instituţiile care se află sub autoritatea Consiliului General. În fiecare instituţie vor fi aduse coşuri de gunoi speciale pentru separarea hârtiei, plasticlui şi metalului.

Astfel, cele 40 de instituţii care se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti vor fi nevoite să raporteze lunar cantitatea  de aluminiu colectată.

În fiecare instituţie administraţia publică locală va aduce coşuri noi de gunoi partajate şi inscripţionate corespunzător care le vor înlocui pe cele vechi. Sub autoritatea Consiliului fac parte şi RADET, RATB, ALPAB, Administraţia Străzilor plus încă alte 36 de instituţii.

În expunerea de motive este menţionat faptul că „fiecare instituţie are obligaţia de a colecta selectiv deşeuri precum, hârtia sau carton, deşeuri de metal şi mase plastice şi deşeuri de sticlă”.

În raportul de specialitate se arată că dozele de aluminiu pot fi reciclate în proporţie de 100%, şi mai mult de atât, aluminiul poate fi reciclat la nesfârşit fără să-şi piardă calităţile. O doză de aluminiu are nevoie de 60 de zile pentru a fi reciclată şi pentru a ajunge, din nou, pe rafturile magazinelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite