Administraţia sectorul 1, în ajutorul sinistraţilor din Galaţi: instalaţie de potabilizare a apei, trimisă autorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţul Galaţi se confruntă cu mari probleme cauzate de inundaţiile din ultima perioadă FOTO MAI
Judeţul Galaţi se confruntă cu mari probleme cauzate de inundaţiile din ultima perioadă FOTO MAI

Administraţia locală a Sectorului 1 a pus la dispoziţia autorităţilor din judeţul Galaţi o instalaţie de potabilizare a apei, în condiţiile în care sursele de apă din această zonă au fost grav afectate din cauza inundaţiilor, se arată într-un comunicat de presă emis vineri.

Instalaţia a fost achiziţionată de Consiliul Local Sector 1 pentru a fi folosită în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, asta în condiţiile în care lipsa de apă curată poate duce chiar la apariţia unor epidemii.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dealul Spirii” al Municipiului Bucureşti format din nouă persoane a ajuns joi noapte, în jurul orelor 24:00, în judeţul Galaţi şi urmează să acţioneze pentru potabilizarea şi distribuirea apei către populaţie în zonele afectate de inundaţii.

”În situaţii de urgenţă, cum este cea prin care trec semenii noştri grav afectaţi de intemperiile naturii, este nevoie de solidarizarea tuturor comunităţilor locale din această ţară. A ajuta persoanele grav afectate de inundaţii este un gest normal, de solidaritate”, a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Potrivit sursei citate, instalaţia de potabilizare a apei are capacitatea de a produce 4m³ de apă/oră. Aceasta  funcţionează cu un grup electrogen, trăgând apa din fântânile afectate de ploi, pe care o purifică şi o transformă în apă potabilă.

În urma ploilor abundente căzute în ultimele zile în judeţul Galaţi, sursele de apă şi fântânile, sunt compromise. Potrivit autorităţilor judeţene, în urma acestei situaţii există riscul izbucnirii unor epidemii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite