A sărbătorit 105 ani de viaţă cu şampanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La petrecerea Elenei Tarcevscki au participat încă şase seniori din sectorul 2, cu toţii trecuţi de o sută de ani. Petrecerea aniversară a fost organizată de Primăria Sectorului 2, la eveniment participând şi copiii de la o şcoală şi o grădiniţă din sector.

UN ALT LOCUITOR AL CAPITALEI A AJUNS LA 105 ANI

Elena Tarcevscki s-a născut la data de 12 mai 1905, în satul Blidari din judeţul Vrancea şi s-a mutat în Bucureşti în perioada interbelică. A trăit sub trei regimuri politice: monarhie, comunism şi democraţie. În ciuda vârstei sale foarte înaintate, nu este cea mai longevivă persoană din Capitală.
Pentru că astăzi împlineşte 105 ani, Primăria Sectorului 2 i-a pregătit o petrecere doamnei, la care au participat încă şase persoane care au depăşit vârsta de 100 de ani.

Printre aceste persoane s-a aflat şi  generalul de brigadă în rezervă Nicolae Dumitrescu, în vârstă de 106 ani şi trei luni. Acesta s-a născut la 1 martie 1904, la Fierbinţi, judeţul Ialomiţa şi spune că a supravieţuit atâta timp deoarece a trăit cumpătat, nu a băut şi nu a fumat, a jucat tenis de masă şi nu a fost însurat.

Un alt invitat la petrecerea doamnei Elena a fost Gheorghe Pociu, în vârstă de 103 ani. El a spus că are acelaşi secret ca şi domnul Nicolae: nu a fumat şi nu a băut niciodată. Însă, supărarea sa cea mare este că nu are nepoţi. Alături de cei vârstnici, la petrecerea organizată doamnei Elena au participat şi copii de la Grădiniţa „Albinuţa“ şi de la Şcoala Generală nr. 64. Copiii i-au cântat doamnei Elena „La mulţi ani“, după care au recitat o poezie în cor. Copiii au fost serviţi de aceasta cu ciocolată, suc şi tort şi le-a urat tuturor multă sănătate şi să ajungă la vârsta ei. „Toată suflarea care este aici să vină după anii mei şi să fie ca mine“, a spus Elena Tarcevscki.

CELENTE BĂLĂŞICA TE ÎNVAŢĂ SĂ TRĂIEŞTI 100 DE ANI

A schimbat conducerea ţării

Elena Tarcevscki a trăit pe viu schimbarea la conducerea ţării noastre a patru regi şi a cinci preşedinţi. În plus, a prins şi cele mai importante evenimente ale secolului, printre care Răscoala din 1907, foametea din 1944, cele două Războaie Mondiale, Marea Unire de la 1918 sau Revoluţia din 1989.



Aflaţi secretele longevităţii celor mai vârstnici bucureşteni, în Adevărul de mâine dimineaţă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite