18,6 milioane de lei, bugetul aprobat pentru ASPA în 2013. Peste 850.000 de lei s-au cheltuit pentru adăpostul neterminat de la Mihăileşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat că Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) a avut aprobat pentru anul 2013, 18,6 milioane de lei. Dintre aceştia, peste 850.000 de lei au fost plătiţi pentru lucrările de la Mihăileşti.

Reprezentanţii ASPA au efectuat, până în data de 31 august, plăţi în valoare de 2,8 milioane de lei, iar printre aceste cheltuieli se numără lucrările de la adăpostul Mihăileşti, salariile angajaţilor sau sterilizarea şi hrana animalelor aflate în îngrijirea instituţiei.

854.000 de lei, adăpostul de la Mihăileşti

Autoritatea pentru Protecţia şi Supravegherea Animalelor a scos din buzunar 854.000 de lei, pentru lucrările de ridicare a adăpostului de la Mihăileşti. Totodată, contravaloarea operaţiilor pentru sterilizarea câinilor, efectuate în cabinetele veterinare private până la sfârşitul lunii august, a fost de 170.000 de lei, în timp ce pentru hrana animalelor din adăposturile autorităţii s-a plătit suma de 70.000 de lei. În aceste cheltuieli au intrat, de asemenea,  medicamentele şi materialele sanitare necesare.

Opt luni, salarii de peste 460.000 de lei

Pentru salariile celor 47 de angajaţi ai autorităţii a fost plătită, în primele opt luni ale anului, suma de 468.000 de lei, iar alţi 160.000 de lei au fost necesari pentru taxele aferente salariilor.  În ceea ce priveşte transportul, carburanţii pentru autoturismele ASPA au costat 22.000 de lei, iar pentru reparaţia maşinilor s-a plătit suma de 4.400 de lei.

Reprezentanţii PMB  au spus că din suma totală, 20.000 de lei au fost plătiţi pentru chiria de la sediul instituţiei, iar pentru energia electrică, electrică şi pentru apă, pentru ambele adăposturi, s-a plătit 162.000 de lei.

Pentru sercivii de curierat, telecomunicaţii şi internet, reprezentanţii ASPA au plătit în jur de 40.000 de lei, după cum a anunşat Primăria Capitalei.


Pe aceeaşi temă:

Moartea copilului ucis de maidanezi aduce primele sancţiuni în Primăria Sectorului 2. Doi directori ar putea rămâne fără loc de muncă

Primăria Sectorului 2 a anunţat că, miercuri, a hotărât să îi sancţioneze pe doi directori din primărie, după ce în urmă cu trei zile, un copil de patru ani a fost ucis de maidanezi în apropierea Parcului Tei.

INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

FOTO VIDEO Povestea şirului de adopţii formale care au lăsat în stradă câinele ucigaş din Parcul Tei. Cum se pasează vina

Unul dintre câinii care l-au ucis, luni, pe micuţul de patru ani în apropierea unui parc din Capitală a fost adoptat în 2008 de către un ONG. Cu toate acestea, animalul a ajuns din nou pe stradă. Vina se pasează din nou între autorităţi şi iubitorii de animale.

Câinele care a ucis un copil în parc este al unui ONG. Şefa asociaţiei: „Este greu de ţinut urma fiecărui câine”

Autoritatea pentru Protecţia şi Supravegherea Animalelor (ASPA) a anunţat că maidanezul murdar de sânge pe bot, cel mai agresiv dintre cei şase câini ridicaţi de ASPA, a fost identificat ca aparţinând unui ONG. În mod normal, câinele nu ar fi avut ce să caute acolo, după cum povesteşte coordonatorul ASPA, Răzvan Băncescu. Acesta a mai spus că animalul a fost dat spre adopţie Asociaţiei „Caleidoscop“.

Proprietarul terenului pe care a murit copilul sfâşiat de câini, chemat la Poliţie. Paznicul a fost amendat cu 300 de lei

Poliţiştii de la Secţia 7 l-au amendat pe paznicul care supraveghea terenul unde un copil de patru ani a murit după ce a fost sfâşâiat de câini, luni, lângă Parcul Tei. Proprietarul terenului a fost de asemenea chemat la sediu Poliţiei Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite