VIDEO Igor Dodon, o nouă întrevedere cu Vadim Krasnoselskii: Am discutat despre posibilităţile de dezvoltare a relaţiilor comerciale cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a avut o nouă întrevedere marţi, 25 decembrie, la Bender, cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii. Preşedintele ţării susţine că, în cadrul întâlnirii, au fost făcute „câteva totaluri ale anului 2018” şi au fost menţionate „rezultatele eforturilor comune din ultimii doi ani în vederea promovării măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului”.

„Am făcut un schimb de opinii cu privire la înţelegerile obţinute între conducerea Moldovei şi cea a Rusiei în privinţa simplificării substanţiale a regimului migraţionist pentru locuitorii Moldovei. Am discutat şi despre noile posibilităţi de dezvoltare a relaţiilor comerciale cu Rusia, în contextul anulării de la 1 ianuarie 2019 a taxelor vamale pentru un şir de poziţii ale produselor agroalimentare din Moldova, acest lucru prezentînd interes şi pentru agenţii economici din regiunea transnistreană”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Şeful statului a accentuat că a „reconfirmat importanţa menţinerii actualei operaţiuni de pacificare ca factor de susţinere a stabilităţii şi liniştii în Zona de Securitate”. 

„Totodată, am menţionat că în anul curent, au fost anumite provocări în această direcţie, însă prin eforturi comune, am reuşit să le depăşim fără complicaţii serioase, inclusiv datorită faptului că locuitorii de pe ambele maluri susţin paşii întreprinşi pentru consolidarea păcii şi a stabilităţii în ţara noastră. Mi-am exprimat încrederea că, realizîndu-şi în continuare misiunea, pacificatorii vor contribui la crearea unei atmosfere benefice pentru asigurarea dreptului necondiţionat al tuturor cetăţenilor Republicii Moldova la libera exprimare a voinţei în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019”, a spus Dodon.

Preşedintele a subliniat că a avut un dialog „detaliat despre perspectivele de dezvoltare a programului de măsuri în vederea consolidării încrederii, precum şi a eventualelor acţiuni care vor contribui la crearea condiţiilor necesare pentru trecerea la procese mult mai importante, legate de identificarea unui model cuprinzător şi definitiv de reglementare a conflictului transnistrean”. 

„În acest context, mi-am exprimat sprijinul pentru activitatea diferitelor platforme de dialog, inclusiv la nivel de instituţii publice, pentru discutarea problemelor de importanţă socială, care prezintă interes public pentru un cerc larg de oameni de pe ambele maluri ale Nistrului”, a specificat Dodon.

Cei doi şi-au expus poziţia comună în raport cu oportunitatea de a iniţia, într-o perspectivă apropiată, a unei şedinţe în formatul de negocieri „5+2”, care ar contribui la consolidarea ulterioară a potenţialului în vederea apropierii poziţiilor tuturor participanţilor la negocieri pentru consolidarea încrederii între părţi şi soluţionarea problemelor existente.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite