Valeriu Munteanu îi cere lui Plahotniuc ca Chiril Gaburici să nu fie numit ministru al Economiei: Se ştie că are o diplomă de studii falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Vicepreşedintele PL Valeriu Munteanu a expediat o scrisoare deschisă liderului PDM, Vlad Plahotniuc, în care îi solicită ca fostul premier Chiril Gaburici să nu fie numit în funcţie de ministru al Economiei, din cauză că ar deţine o diplomă de studii falsă. Liberalul consideră că numele lui Gaburici în funcţia ministerului va „şifona şi mai mult imaginea Republicii Moldova”.

„Promovarea ostentativă în funcţie a unui ministru care şi-a obţinut ilegal (comiţând o infracţiune) o diplomă de studii, dinamitează încrederea şi credibilitatea sistemului de învăţământ, încurajând tineretul studios să procedeze aşijderea dacă vor să ajungă în funcţii importante în stat”, a declarat Valeriu Munteanu pe pagina sa de Facebook.

— Încă la 01.04.2015 am adresat, în calitate de deputat, o interpelare către organele de drept, iar la 29.04.2015 Procuratura Generală mi-a răspuns că pe faptul săvârşirii de către Chiril Gaburici a infracţiunii de folosire a documentelor oficiale false, a fost pornită urmărirea penală (nr. 2015790085).
— Conform procurorilor, potrivit materialelor cauzei penale, rezulta bănuiala rezonabilă că în diploma de 11 clase eliberată de Gimnaziul nr. 8 „Ştefan cel Mare” din mun. Chişinău, emisă pe numele cet. Gaburici Chiril, sunt introduse date false.
— Răspunsurile oferite la 19 martie 2015 în plenul Parlamentului de doamna Maia Sandu, ministrul Educaţiei la acea vreme, ne-au relevat cu prisosinţă faptul că în 1995, domnul Chiril Gaburici a promovat 3 examene de bacalaureat, dar la ultimele două nu s-a prezentat.
— La începutul lunii iulie 2015, după ce a fost audiat şi cet. Gaburici, dosarul penal privind diploma sa de studii a fost clasat de procurori, pe motivul expirării termenului de prescripţie,
a subliniat Munteanu.

Amintim că fostul premier Chiril Gaburici a demisionat din funcţie în iunie 2015 pe fundalul scandalului legat de diploma de studii a acestuia. Procurorii au intentat un dosar penal atunci pe cazul respectiv, însă Gaburici nu a putut fi tras la răspundere penală pe motiv că a expirat termenul de prescripţie a infracţiunii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite