Rogozin nu ştie nimic despre planul de federalizare a Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin la Chişinău, în aprilie 2012. FOTO Tudor Iovu
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin la Chişinău, în aprilie 2012. FOTO Tudor Iovu

Vicepremierul Dmitri Rogozin neagă informaţia precum că ar putea aduce vineri la Chişinău un nou plan de federalizare a Republicii Moldova.

Pe contul său pe Twitter, reprezentantul preşedintelui rus pentru regiunea transnistreană a menţionat că nu ştie nimic despre un nou plan de federalizare a Republicii Moldova. „Pe malurile râului Nistrului, nimeni nu ştie nimic despre «planul lui Rogozin» de federalizare a Republicii Moldova. Eu, pe malul râului Moscova, de asemenea, nu ştiu nimic despre ce este vorba", a specificat Dmitri Rogozin.

În acelaşi timp, în cadrul unei conferinţe, şeful Delegaţiei UE la Chişinău a menţionat că astfel de zvonuri nu merită atenţie. „Aş fi foarte atent cu aşa-numitele planuri. Nu ar trebui să acordăm atenţie multă acestor zvonuri. Vizita domnul Rogozin trebuie urmărită atent, aşteptăm să vedem ce va spune", a spus ambasadorulDirk Schuebel.

Anterior, citând surse diplomatice de la Moscova, un nou plan de federalizare a Republicii Moldova. Propunerile ar fi în linii mari similare cu Memorandumul Kozak, respins de Chişinău în 2006.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite