Protestul opoziţiei s-a mutat la monumentul lui Ştefan cel Mare. PMAN, ocupată de partidul lui Ilan Şor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM, care a preconizat pentru ziua de duminică, 26 august, începând cu ora 14.00, un protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale, faţă de derapajele comise de către guvernare, a îndeamnat cetăţenii să se adune în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare. Locul iniţial al protestului s-a schimbat deoarece în PMAN simpatizanţii Partidului Şor fac frigărui şi se distrează, transmite IPN.

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a îndemnat susţinătorii Mişcării să se adune la monumentul lui Ştefan cel Mare pentru a evita provocările. Maia Sandu a declarat că acţiunea din Piaţa Marii Adunări Naţionale este un spectacol organizat de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care îşi doreşte violenţe.

Potrivit liderului Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, Poliţia a asigurat membrii Mişcării ACUM despre faptul că face tot posibilul ca cei care au ocupat Piaţa să plece în cel mai scurt timp, astfel încât protestul să poată continua acolo unde a fost anunţat din start.

Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM a fost creat ca reacţie la decizia de invalidare a alegerilor noi ale primarului de Chişinău şi are printre lideri fruntaşi din PAS, PDA, PLDM şi reprezentanţi activi ai societăţii civile.

Partidul Şor, într-un comunicat de presă, dezminte acuzaţiile apărute în presă referitor la acţiunile desfăşurate astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi spune că formaţiunea desfăşoară o acţiune paşnică pentru a susţine proiectele sociale iniţiate de liderul formaţiunii, Ilan Şor. Formaţiunea neagă faptul că ar fi pregătit provocări sau că ar fi plătit participanţii la acţiune.

De la ora 14.00, circulaţia rutieră pe bd. Ştefan cel Mare, de la str. Maria Cebotari până la Ismail, şi pe străzile 31 august şi Columna, este sistată. Troleibuze şi autobuzele vor circula pe str. Bucureşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite