Premierul Filip, chemat la raport. Deputaţii PSRM şi PLDM au semnat o moţiune de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, va fi audiat în Parlament la următoarea şedinţă a Legislativului, după ce joi, 21 iulie, deputaţii PSRM, PLDM şi doi deputaţi din fracţiunea PCRM au semnat o moţiune de cenzură.

„Astăzi, noi am reuşit să-l chemăm la raport pe Filip. O să vedem, sunt sau nu şanse să fie demis, probabil că nu, deoarece majoritatea parlamentară are 56 de mandate”, a declarat liderul socialiştilor, Igor Dodon.

Dodon susţine că scopul semnării moţiunii de cenzură este de a-l aduce pe prim-ministru în parlament, ca să spună cu ce s-a ocupat în perioada mandatului său. Preşedintele PSRM e de părere că ce a fost până acum nu e altceva decât un show şi populism, iar oamenii nu uită de miliardul furat.

La rândul său, deputatul PLDM Tudor Deliu a menţionat că este o discordanţă între ceea ce a promis Guvernul şi ceea ce face.

„Vrem să constatăm că actuala guvernare, de când a fost instituită, vrea să ne hrănească cu promisiuni şi vorbe false şi nicidecum cu fapte”, a subliniat Deliu.

Guvernul Filip a fost învestit în funcţie la 20 ianurie 2016. Pentru moţiunea de cenzură au votat 33 de deputaţi, 24 din partea PSRM, şapte din PLDM şi doi comunişti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite