PAS cere explicaţie de ce în PMAN se fac frigărui înainte de protestul opoziţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Cu câteva ore înainte de protestul Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM, în Piaţa Marii Adunări Naţionale se fac frigărui şi se instalează corturi, altele decât ale membrilor Mişcării. Partidul Acţiune şi Solidaritate a cerut explicaţii autorităţilor pentru situaţia periculoasă care se creează, transmite IPN.

„În ziua unor proteste de amploare organizate de cetăţeni, autorităţile au aprobat o manifestaţie cu frigărui, mâncare, scaune şi muzică de sărbătoare! Aşa ceva nu se poate! Trebuie sa ieşim cât mai mulţi azi în PMAN, să protestăm paşnic, sa le arătăm că nu ne e frică!”, se spune într-o postare a formaţiunii pe o reţea de socializare.

Mişcarea de Rezistenţă Naţională ACUM menţionează într-o altă postare că sunt oameni dubioşi, care au adus corturi, scaune, frigărui şi mâncare, astfel că riscul de provocări şi tensiuni a crescut. „Vă rugăm să daţi dovadă de calm şi să filmaţi orice fel de acţiuni care vă par suspecte. Acţiunile violete sunt inadmisibile. Vă rugăm să urmaţi instrucţiunile liderilor, moderatorilor protestelor”, se spune în mesaj.

Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM organizează astăzi, 26 august, în ajunul Zilei Independenţei, începând cu ora 14.00, un protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale împotriva derapajelor comise de către guvernare. Protestatarii au anunţat că vor instala corturi şi vor rămâne peste noapte în centrul capitalei, pentru ca mâine, 27 august, să marcheze cei 27 de ani de independentă ai Republicii Moldova.

De la ora 14.00, circulaţia rutieră pe bd. Ştefan cel Mare, de la str. Maria Cebotari până la Ismail, şi pe străzile 31 august şi Columna, va fi sistată. Troleibuze şi autobuzele vor circula pe str. Bucureşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite