PACE s-a lansat în campania electorală. Partidul lui Cavcaliuc a adus un sicriu la eveniment VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) s-a lansat în campania electorală, alegând pentru eveniment satul Zăicana, raionul Criuleni. Echipa PACE a regizat o procesiune funerară, lângă o casă părăsită. O fată îmbrăcată în haine naţionale este ajutată să iasă dintr-un sicriu, îşi pune o coroniţă de flori pe cap şi recită o poezie, fiind aplaudată la final de membrii formaţiunii, transmite IPN.

În discursul rostit după această prezentare, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, fost şef-adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, a declarat că, dacă formaţiunea ajunge în Parlament, va promova proiecte de legi care prevăd salarii minime de 10 mii de lei pentru poliţişti şi locuinţe garantate pentru ei. Va iniţia un program de reîntoarcere a moldovenilor plecaţi peste hotare, va implementa votul electronic pentru cei din diasporă, dar şi programe de susţinere a mediului de afaceri.

Vârsta medie a candidaţilor de pe lista PACE este de 35 de ani. Din echipă face parte Bogdan Cazacu, economist care a făcut studii în Japonia, dar şi alţi cinci economişti, medici, businessmeni. Pe listă este Denis Sava, student, preşedinte al organizaţiei de tineret a partidului, Irina Struţescu, preşedintă a organizaţiei de femei. Valentina Geamănă, profesoară, care a muncit mai mulţi ani peste hotarele ţării şi, după ce a revenit acasă, a implementat proiecte pentru persoane cu dizabilităţi şi victime ale violenţei, a specificat preşedintele PACE. „Ştim cum să construim Europa în ţară, fără bandiţi şi narcomani”, a mai spus Gheorghe Cavcaliuc.

Xenia Olari, membră a partidului, a menţionat că PACE a pregătit 100 de proiecte de legi şi hotărâri şi a stabilit relaţii cu mii de investitori. Ea a făcut şi o retrospectivă a proiectelor promovate de Gheorghe Cavcaliuc când era în funcţie la Inspectoratul General al Poliţiei, menţionând:  „Bunicii grijulii”, „Securitatea de vecinătate”, „O jucărie pentru zâmbetul copilului”.

PACE a distribuit zeci de mii de măşti, a plantat un parc cu peste 4 mii de copaci. 1000 de copii au primit cadouri de Crăciun din partea PACE, iar femeilor care suferă de cancer la sân le-au fost distribuite proteze.

Alexei Sivuni, vicepreşedinte PACE, a precizat că în partid s-au înscris 19 mii de persoane. Formaţiunea politică are 24 de organizaţii teritoriale în republică şi 11 – peste hotarele ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite