Nistor Grozavu, împuternicit să semneze un acord de 11 milioane de euro cu BERD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO sputnik.md
FOTO sputnik.md

Aleşii locali din Chişinău au aprobat în unanimitate marţi, 12 septembrie, proiectul de decizie prin care primarul interimar Nistor Grozavu este împuternicit să negocieze şi să semneze acordul de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare (BERD), în valoare de 11 milioane de euro, pentru reparaţia sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din municipiul Chişinău, transmite IPN.

Directorul general al SA „Apă-Canal Chişinău”, Veronica Herţa, a declarat că banii sunt pentru lucrările de reparaţie la Staţia de epurare. Acestea vor presupune reabilitarea Staţiei de epurare şi a structurii rezistente pe linia apei, construcţia unei noi staţii de pompare a apelor uzate şi construcţia de noi linii de tratare a nămolului.

Totodată, Veronica Herţa a spus că urmează să fie instalate îngroşătoare pentru nămol şi sistem de colectare a gazelor rezultate din procesul de descompunere a deşeurilor naturale. Gazele generate vor fi stocate în generatoare de gaze speciale şi vor fi utilizate la producerea energiei necesare pentru teritoriul Staţiei de epurare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite