Negociatorii din PD,PLDM şi PL: La următoarele runde vor participa şi liderii partidelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Lazăr, ministru în exerciţiu
al Economiei. FOTO Arhivă
Valeriu Lazăr, ministru în exerciţiu al Economiei. FOTO Arhivă

După a şaptea rundă de discuţii, negociatorii din cele trei partide au anunţat că la următoarele runde de negocieri vor participa şi liderii partidelor fostei AIE.

Urmează ca, în această seară, negociatorii să se întrunească în cadrul unor şedinţe la birourile politice ale partidelor pe care le reprezintă pentru a discuta ultimele decizii adoptate.

Reprezentantul PLDM, Vadim Pistrinciuc, a declarat că în cadrul negocierilor s-au discutat în detaliu mai multe aspectele, iar Valeriu Lazăr, reprezentantul PD a menţionat că toate propunerile făcute vor fi analizate în interiorul fiecărui partid. „ Am identificat cam vreo 4-5 probleme. Nu spun că sunt nişte probleme de nerezolvat, dar este nevoie de consultarea conducerii de vârf a partidelor. Liderii politici urmează să discute despre partajarea responsabilităţilor politice“, a specificat vicepreşedintele PD, Valeriu Lazăr, ministru în exerciţiu a Economiei

Totodată, reprezentantul PL, Valeriu Munteanu, a spus că negociatorii au epuizat subiectele care urmau să le discute în cadrul întrevederilor trilaterale. „A fost complicat, dar nu imposibil. La această etapă ne-am consumat toată agenda pe care ne-am propusă în cadrul grupului de negocieri. Există 5-6 chestiuni pe ordinea de zi care urmează să fie clarificate, inclusiv la nivel decizional al partidelor, şi cu implicarea liderilor de partid. Urmează ca următoarele etape de negocieri să se realizeze inclusiv prin participarea liderilor de partid pentru a accelera şi pentru a imprima un aspect de celeritatea  procesului“, a declarat negociatorul din partea PL, deputatul Valeriu Munteanu.

Negocierile dintre partidele AIE au început acum două săptămâni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite