Maia Sandu, după şedinţa CSS: În unele dosare de corupţie mare sunt impedimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Autorităţile au pregătit un plan care urmează să îmbunătăţească conlucrarea – şi pe intern, şi pe extern – ca să existe o finalitate pe cazurile de corupţie mare, iar banii furaţi de la cetăţeni să fie recuperaţi. Despre aceasta a declarat preşedinta Maia Sandu, care a convocat miercuri şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, transmite IPN.

Şefa statului a menţionat că au fost audiate rapoartele instituţiilor responsabile pe subiectul combaterii corupţiei mari, dosarele despre care societatea cunoaşte. „Am auzit care sunt progresele şi care sunt impedimentele pe aceste dosare. Am făcut nişte concluzii pentru toate instituţiile, inclusiv recomandări de ordin legislativ care urmează să fie aprobate, modificări legislative care vor fi elaborate şi aprobate în viitorul apropiat”, a notat preşedinta.

Maia Sandu a spus că s-a discutat cum instituţiile pot coopera şi trebuie să coopereze mai bine pentru o finalitate pe dosarele de corupţie mare. „Am discutat despre impedimentele care sunt în cooperarea internaţională, pentru că foarte multe elemente ale cazurilor de corupţie mare sunt cu resurse scoase din ţară sau chiar hoţii principali sunt plecaţi din ţară. Şi în acest sens este nevoie de colaborarea cu instituţiile internaţionale, cu ţări pe dimensiunea bilaterală”, a mai preşedintele.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite