Maia Sandu, împotriva ca protestele să fie organizate de Platforma „DA”, PSRM şi „Partidul Nostru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maia Sandu a reacţionat la modul în care a fost învestiti Guvernul Filip şi la protestele din centrul Capitalei, îndemnând continuarea manifestaţiilor pe o platformă civică şi nu la îndemnul partidelor.

Fostul ministru al Educaţiei a anunţat că a lipsit câteva zile pentru că a fost în SUA şi a aflat în drum spre casă despre faptul că „Moldova a mai înregistrat un record al ruşinii”, referindu-se la modul în care a fost învestit Guvernul Filip. „Situaţia în care ne aflăm este foarte dificilă. Pe de o parte, ne confruntăm cu un regim corupt care ne-a sărăcit şi care acum atentează la libertăţile pe care cu atâta greu le-am obţinut. Pe de altă parte, există riscul ca de supărarea noastră să beneficieze forţe care nu neapărat împărtăşesc valorile democratice”, a afirmat Maia Sandu.

În acelaşi timp, liderul platformei „Un PAS pentru Moldova” a făcut apel la societatea civilă să continue protestele, „dar pe o platformă care să reunească toate forţele democratice, anume pe platforma civică”. „O platformă care să permită tuturor cetăţenilor, ce împărtăşesc aceleaşi valori democratice, să îşi apere drepturile, mai presus de interesele de partid. Şi asta pentru că democraţia nu poate fi scoasă la tocmeală. Viaţa oamenilor nu poate fi subiect de tîrguri politice”, a subliniat Maia Sandu.

Menţionăm că protestele antiguvernamentale din centrul Capitalei sunt organizate de Platforma „DA”, PSRM şi „Partidul Nostru”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite