Kievul a aprobat Acordul privind controlul comun la frontiera moldo-ucraineană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Guvernul de la Kiev a aprobat miercuri, 7 februarie, Acordul privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor şi obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene. Documentul urmează să fie ratificat de Rada Supremă a Ucrainei.

În acest sens, în debutul şedinţei Cabinetului de miniştri de miercuri, 7 februarie, premierul Filip le-a mulţumit colegilor din Guvernul de la Chişinău care au contribuit la elaborarea acordului, menţionând importanţa controlului comun pe segmentul transnistrean.

„Deja la Cuciurgan - Pervomaisc avem un precedent şi nu sunt întrebări, nu sunt probleme. Dimpotrivă, s-au spulberat toate îngrijorările pe care le aveau cei din Transnistria. Cu toate că aceste îngrijorări erau manifestate doar de aşa numitele autorităţi de acolo, pentru că atât agenţii economici, cât şi oamenii de rând nu au exprimat astfel de îngrijorări, ci dimpotrivă se simt acum foarte confortabil”, a subliniat Pavel Filip.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Executiv, Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Ucrainei privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene a fost semnat pe 6 octombrie 2017, la Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite