Ion Sturza, cireaşa de pe tortul liberalilor reformatori. Ce spun analiştii despre apariţia fostului premier la congresul PLR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.600 de delegaţi au decis, astăzi, constituirea Partidului Liberal Reformator, au adoptat statutul, programul şi simbolica formaţiunii.

În funcţia de preşedinte al noului partid de centru-dreapta a fost ales, prin vot secret, Ion Hadârcă. „Ne propunem să construim un partid care să modernizeze viaţa politică a Republicii Moldova şi să devină un garant al integrării europene a statului nostru. Oamenii aşteaptă aerul de înnoire, avem cu ce şi cu cine veni în faţa societăţii“, a declarat deputatul

Ana Guţu şi Oleg Bodrug au devenit co-preşedinţi ai formaţiunii, iar vicepreşedinţi sunt Tatiana Potâng, Vitalie Marinuţa, Gheorghe Şalaru, Boris Gherasim, Ştefan Chitoroagă, Dorin Duşciac şi Vasile Grama. 

La congresul PLR a participat şi fostul premier Ion Sturza, despre care s-a zvonit ca va prelua conducerea partidului. „Mulţi mă întreabă dacă am ambiţii politice. Da, le am. În sensul în care vreau să văd Republica Moldova cât mai aproape de UE. Şi nu-mi doresc revenirea comuniştilor la putere“, a declarat omul de afaceri de la tribună, păstrând intriga. Delegaţii l-au aplaudat în picioare, după discurs.

„Va apărea pe lista PLR la alegeri“

Analiştii politici susţin că ieşirea la rampă a fostului premier nu este întâmplătoare. „Ion Sturza a confirmat că este aproape de acest partid, că urmăreşte o carieră politică şi că, probabil, se va implica în campania electorală din 2014. Este posibil ca la alegerile parlamentare să fie pe una dintre primele poziţii pe lista PLR“, susţine comentatorul Roman Mihăeş. El crede că, împreună cu Ion Sturza, PLR va fi un „contracandidat de temut“ pentru PLDM.

Deocamdată, însă, Ion Sturza va rămâne în umbră. „Cred că a vrut să vadă mai întâi cum va fi fondat acest partid şi care va fi soarta lui. Nu a riscat să preia o formaţiune cu puţine şanse de a trece pragul electoral, cel puţin la această etapă. Probabil, va fi unul din sponsorii principali ai PLR şi şi va lua o decizie dacă se implică mai mult atunci când situaţia va fi mai clară“, estimează Roman Mihăeş.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite