Ion Ceban va candida la parlamentare pe listele PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul fracţiunii Partidului Socialiştilor în Consiliul municipal Chişinău, Ion Ceban, anunţă că va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele formaţiunii. Socialistul afirmă că în perioadă următoarea se va concentra pe activităţile din campania electorală, transmite IPN.

„Nu vom avea vacanţă. Ne concentrăm la maximum pe campania electorală. Urmează să ajut colegii, cât o să pot în această privinţă, pentru alegerile parlamentare 24 februarie 2019”, a declarat Ion Ceban, într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui, candidarea în circumscripţie uninominală implică mai mult timp şi activităţi în teritoriu şi respectiv, după aceasta este complicat să pregăteşti platforma electorală, să te pregăteşti de conferinţe şi multe altele.

„O să mă implic 95% pentru campania electorală, pentru că aceasta contează în momentul de faţă cel mai mult”, a notat Ceban.

Consilierul municipal s-a referit şi la activitatea fracţiunii în CMC, menţionând că fracţiunea PSRM a înregistrat realizări concrete, ca urmare a proiectelor elaborate de socialişti sau cu suportul lor. Alesul local a trecut în revistă majorările salariale pentru mai multe categorii de angajaţi din sera socială, printre care adaos la salariu, compensarea cheltuielilor de transport, asigurarea financiară pentru alimentaţie în timpul zilei.

De asemenea, a fost menţionată susţinerea familiilor social-vulnerabile sau cu venituri mici. În ceea ce ţine de infrastructură, Ion Ceban a menţionat instalarea, în premieră, în cadrul programului cu destinaţie specială, în curţile blocurilor de locuit a 110 terenuri de joacă noi, 70 de terenuri sportive pe parcursul anului etc.

„Despre înstrăinarea terenurilor municipale, aş menţiona că zeci de tentative au fost blocate doar în acest an. Am insistat şi s-a aprobat desfăşurarea licitaţiilor funciare. Procedura de licitaţii în acest sens este în proces. Nu am inclus în acest raport numeroasele sesizări şi intervenţii facilitate pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, de sănătate, infrastructura parcurilor şi zonelor verzi”, a declarat liderul fracţiunii.

În ceea ce ţine de componenta politică la nivel local, Ion Ceban a declarat că o realizare importantă este faptul că s-a reuşit „izbăvirea” de fostul primar Dorin Chirtoacă, cel care, în opinia sa, prin acţiunile sale a distrus capitala în ultimii zece ani.

„Noi am deconspirat constant actele de corupţie, nelegiuirile, birocraţia, protecţionismul, traficul de influenţă şi alte fenomene negative ce au marcat administraţia lui Dorin Chirtoacă. Şi iată că în sfârşit în 2018 am scăpat toată lumea de el şi sunt absolut sigur că, cel puţin la Primărie nu se va mai întoarce”, a spus Ion Ceban.

Acesta s-a referit şi la comportamentul lui Andrei Năstase, primarul de Chişinău ales. Potrivit lui, „Năstase a promis că va lupta pentru interesele chişinăuienilor, dar în toată această perioadă nu a făcut absolut nimic, nici măcar un jurist nu a angajat la partid sau la sediul pe care trebuie încă să îl întoarcă municipiului”. Cât ţine de primarul interimar, Ruslan Codreanu, Ion Ceban a spus că PSRM nu nu-l recunoaşte şi acest lucru a fost zis nu o dată.

„Acum suntem în proces de judecată pe marginea interimatului funcţiei. Este bine măcar că domnul Codreanu nu se amestecă în activitatea CMC, iar executivul raportează cu regularitate cum se implementează anumite decizii. Astfel, avem posibilitatea să contribuim la soluţionarea problemelor capitalei”, a mai spus Ion Ceban.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite