Ilan Şor califică protestul PSRM în faţa CEC drept presiune ilegală asupra unei instituţii de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea de protest organizată de Partidul Socialiştilor luni, 11 februarie, în faţa Comisiei Electorale Centrale a fost făcut la comanda preşedintelui ţării şi reprezintă o presiune directă şi ilegală asupra unei instituţii de stat.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Politic „Şor”, Ilan Şor, în cadrul unei conferinţe de presă. El susţine că, de fapt, prin asemenea acţiuni, Igor Dodon încearcă să-şi justifice înfrângerea la alegerile parlamentare, în faţa creditorilor care i-au oferit bani şi susţinere politică.

Ilan Şor susţine că protestul organizat de PSRM a fost de fapt o comandă a lui Igor Dodon, nemulţumit de faptul că CEC a încercat să pună capăt fărădelegilor comise de PSRM şi şeful statului în campania electorală. Liderul Partidului Politic „Şor ”a menţionat că Partidul Socialiştilor, aL cărui singur program electoral este susţinerea preşedintelui şi Igor Dodon, nu a făcut nimic pentru ţară, din acest motiv PSRM şi Igor Dodon vor pierde alegerile, iar acum, „liderul neformal” al PSRM încearcă să justifice această înfrângere în faţa creditorilor săi financiari şi politici.

Ilan Şor spune că Igor Dodon, pe perioada mandatului său de până acum nu a făcut nimic pentru oameni „Numiţi-mi măcar un contract investiţional, o acţiune concretă pe care a făcut-o pentru ţară. Singurul lucru pe care l-a realizat este că şi-a făcut reparaţie în oficiu, la preşedinţie. Dar nu se ştie cât ne va costa pe noi această reparaţie”, a spus Ilan Şor. El s-a referit şi la amnistia migraţională promovată de PSRM şi Igor Dodon. „Amnistie, de parcă cetăţenii ar fi criminali, iar o concetăţeană a născut într-o închisoare din Rusia. Iată cât de influent şi cum se ţine de cuvânt preşedintele nostru”. Liderul Partidului Politic „Şor” nu a ezitat să amintească şi despre suspendările preşedintelui din funcţie.

În comentariul serviciului de presă al Preşedinţiei faţă de declaraţiile lui Ilan Şor, instituţia le-a calificat drept un alt atac asupra instituţiei prezidenţiale. Preşedinţia menţionează că şeful statului a decis să nu se implice în lupta electorală pentru a nu fi ţinta polemicilor diferitor actori politici din ţară, „care mizează pe acest ping-pong informaţional pentru a-şi ridica ratingurile personale din contul acestora”. Instituţia prezidenţială a solicitat tuturor candidaţilor electorali să-şi realizeze potenţialul în actualul scrutin în baza ideilor, propunerilor, strategiilor pe care le au şi nu din contul tentativelor de a intra în polemici cu instituţia prezidenţială şi cu preşedintele nemijlocit.

Partidul Socialiştilor a protestat luni, 11 februarie, în faţa sediului Comisiei Electorale Centrale unde s-a arătat nemulţumit de decizia CEC de vineri, 8 februarie, de sancţionare a PSRM şi a lui Igor Dodon pentru utilizarea resurselor administrative. Decizia CEC a fost luată în urma examinării unei sesizări depuse de Partidul Liberal şi Partidul Politic „Şor”. Socialiştii au acuzat CEC ca execută decizii la comanda Partidului Democrat, membrii căruia, de fapt, ar utiliza pe larg resursele administrative, referindu-se în mod special la Andrian Candu, preşedintele Parlamentului şi la prim-ministrul Pavel Filip, cerând, în context, excluderea lor din cursa electorală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite