Igor Dodon, despre decizia Ucrainei de a introduce control biometric la frontieră: Va crea probleme suplimentare moldovenilor

Igor Dodon, despre decizia Ucrainei de a introduce control biometric la frontieră: Va crea probleme suplimentare moldovenilor

FOTO presedinte.md

Igor Dodon consideră că decizia omologului său ucrainean, Petro Poroşenko, de a introduce control biometric la frontiera Ucrainei pentru cetăţeni străini va îngreuna călătoriile moldovenilor în ţara vecină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Contactat de agenţia de presă rusă „Ria Novosti”, Dodon a precizat că încă nu are o informaţie precisă pe acest subiect, însă a subliniat că „introducerea controlului biometric va crea probleme suplimentare pentru cetăţenii noştri care vor dori să călătorească în Ucraina.

De asemenea, şeful statului a adăugat că moldovenii „şi aşa nu sunt prea dispuşi să se deplaseze în ţara vecină din cauza situaţiei instabile”.

Amintim că Petro Poroşenko a anunţat luni, 10 iulie, că Ucraina va introduce control biometric la frontieră, atât pentru cetăţenii străini care intră în ţară, cât şi pentru cei care o părăsesc.

Potrivit liderului de la Kiev, aceasta va contribui la lupta contra terorismului, prin faptul că se vor înregistra datele biometrice, precum amprentele digitale şi fotografiile.

citeste totul despre: