Igor Dodon, despre decizia Ucrainei de a introduce control biometric la frontieră: Va crea probleme suplimentare moldovenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon consideră că decizia omologului său ucrainean, Petro Poroşenko, de a introduce control biometric la frontiera Ucrainei pentru cetăţeni străini va îngreuna călătoriile moldovenilor în ţara vecină.

Contactat de agenţia de presă rusă „Ria Novosti”, Dodon a precizat că încă nu are o informaţie precisă pe acest subiect, însă a subliniat că „introducerea controlului biometric va crea probleme suplimentare pentru cetăţenii noştri care vor dori să călătorească în Ucraina.

De asemenea, şeful statului a adăugat că moldovenii „şi aşa nu sunt prea dispuşi să se deplaseze în ţara vecină din cauza situaţiei instabile”.

Amintim că Petro Poroşenko a anunţat luni, 10 iulie, că Ucraina va introduce control biometric la frontieră, atât pentru cetăţenii străini care intră în ţară, cât şi pentru cei care o părăsesc.

Potrivit liderului de la Kiev, aceasta va contribui la lupta contra terorismului, prin faptul că se vor înregistra datele biometrice, precum amprentele digitale şi fotografiile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite