Grigore Novac: S-ar putea ca Sergiu Cioclea să fie pregătit pentru funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Cioclea FOTO IPN
Sergiu Cioclea FOTO IPN

Pentru guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Sergiu Cioclea, care şi-a anunţat recent demisia din fruntea instituţiei, s-ar putea să fie pregătit fotoliul de premier. De această părere este deputatul socialist Grigore Novac, expusă la emisiunea „Glavnîi vopros” de la NTV Moldova.

Potrivit lui Novac, această idee apare după ce se presupune că Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova, ar putea candida pe o circumscripţie uninominală de la Străşeni, transmite IPN.

„De ce a plecat anume acum şi nu mai devreme? Situaţia este atât de bună în sistemul bancar?”, se întreabă parlamentarul.

Preşedintele organizaţiei obşteşti „Zarea”, Mihail Ahremţev, consideră că Sergiu Cioclea nu a vrut să fie în funcţie atunci când se va face public raportul Kroll, când s-ar putea să se afle multe detalii interesante şi se vor începe întrebările. „Plecarea lui Sergiu Cioclea poate fi considerat un compliment pentru isteţimea lui. A plecat la timp, fără scandaluri de corupţie şi chiar va fi premiat”, spune Mihail Ahremţev.

Analistul Roman Mihăeş susţine că potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale privind interimatul Guvernului, interimatul funcţiei de premier poate fi suplinit doar de un membru al Executivului.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite