Fostul şef de Interne de la Tiraspol, condamnat la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
transnistria

Fostul şef al aşa-zisului Departament de Interne din stânga Nistrului, Ghenadie Kuzmiciov, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru contrabandă, transmite IPN citând pagina electronică a Agenţiei de presă „Regnum”.

Ghenadie Kuzmiciov a fost condamnat la închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, fiind dispusă şi achitarea unei amenzi de circa 1.700 de dolari. Acestuia i-au fost retrase titlurile şi ordinile pe care le deţinea. Kuzmiciov, care a fost şi la conducerea vămii transnistrene, a fost găsit vinovat de crearea unei grupări criminale care lua mită pentru a facilita trecerea mărfurilor de contrabandă.

Recent, într-o conferinţă de presă la IPN, avocatul lui Ghenadie Kuzmiciov, Veaceslav Ţurcan, declara că clientul său, care a fost „răpit vara trecută de pe traseul Chişinău-Leuşeni şi închis într-un penitenciar din regiunea transnistreană”, nu are parte de o anchetă efectivă. Avocatul a mai spus că starea de sănătate a clientului său s-a înrăutăţit, iar medicilor privaţi, contractaţi de familie, nu le este permis să-l consulte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite