Dorin Chirtoacă explică de ce PL nu se va retrage din alegeri în favoarea Blocului ACUM: Ar însemna să te predai fără luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a declarat că formaţiunea sa nu se va retrage din cursa electorală în favoarea Blocului electoral ACUM, format din PAS şi PPDA. Liberalul susţine că acest lucru ar însemna să te predai fără să lupţi.

„Asta e ca şi cum ai pune armele jos şi ai renunţa la orice fel de bătălie. Noi, de fapt, am mers la Blocul ACUM, am aderat la Blocul ACUM, am venit cu candidaţi, cu greu am obţinut această decizie în cadrul partidului, dar am fost daţi afară fără drept de apel, nici măcar nu am fost invitaţi la masa de discuţii. Au inventat că am întârziat”, a afirmat Dorin Chirtoacă la emisiunea „Adevărul Live”.

Tot în acest cotnext, liberalul a adăugat că „acum chiar să ne cheme, că nu mai mergem cu ei”.

Întrebat de ce Blocul ACUM a refuzat să-i mai primească alături pe liberali, Chirtoacă a spus că este vorba despre „aroganţa şi îngânfarea cu care ei se comportă în raport cu toţi”. 

„Ei nici nu au vrut să recunoască PLDM şi PL drept parteneri cu drepturi egale în viitorul Bloc”, a adăgat Chirtoacă.

Ex-primarul e de părere că, în pofida sondajelor de opinie, formaţiunea sa are şanse să intre în viitorul Parlament.

El a recunoscut însă că liberalii nu vor avea candidaţi pe toate circumscripţiile uninominale, dar doar acolo unde se va considera că există şanse mai mari de reuşită. Iar în alte circumscripţii, liberalii ar putea sprijini anumiţi candidaţi unionişti.

Chirtoacă s-a arătat indignat de guvernarea actuală şi a mai menţionat că „trebuia demult revoluţie şi dat jos acest regim odios”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite