Dodon a zburat la Bruxelles cu o cursă de linie la clasa Economic: „A stat în rând cu toată lumea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Preşedintele Igor Dodon a zburat în după-amiaza zilei de luni, 6 februarie, spre Bruxelles cu o o cursă de linie cu escală la Muhen, la clasa Economic.

„Preşedintele a mers cu ruta obişnuită, clasa econom, cu o escală în Germania. A stat în rând cu toată lumea la controlul paşapoartelor, la controlul frontierei, a discutat cu oamenii etc. Am ajuns cu bine la Bruxelles, planificăm ziua de mâine”, a scris fostul purtător de cuvânt al preşedintelui ţării, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că Igor Dodon se va afla la Bruxelles într-o vizită oficială timp de două zile, 6 - 7 februarie. Şeful statului va avea mai multe întrevederi cu oficiali de rang înalt, precum preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. De asemenea, preşedintele va avea o întrevedere cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Federica Mogherini.

Alte întrevederi preconizare sunt cu:

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Igor Dodon declara anterior referitor la vizită sa de la Bruxelles că „vom discuta despre relatiile bilaterale, implementarea Acordului de Asociere cu UE, dar şi despre deficienţele şi lacunele care sunt evidente după doi ani de implementare. I-am transmis dlui Ambasador proiectul Memorandumului privind cooperarea dintre Comisia Economică Euroasiatică şi Republica Moldova, acord care intenţionez să fie semnat cu Uniunea Euroasiatică şi care nu contravine Acordului de Asociere cu UE.
Moldova trebuie să menţină relatii bune cu UE, să stabilească un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă, să colaboreze şi cu Estul şi cu Vestul în interesele cetăţenilor Republicii Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite