Dodon s-a întâlnit cu Episcopul Marchel. Cel care l-a sprijinit deschis în campania electorală şi o acuza pe Maia Sandu că nu este creştină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Igor Dodon via Facebook
FOTO Igor Dodon via Facebook

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a postat miercuri, 14 decembrie, un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care anunţă că a avut o întrevedere cu Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel.

„Astăzi, în capitala de nord a ţării, am avut o întrevedere cu Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel şi cu un sobor de preoţi ai Episcopiei.

Una din priorităţile mele în funcţia de Preşedintele al Republicii Moldova va fi păstrarea valorilor creştin-ortodoxe, care reprezintă fundamentul spiritual al statalităţii şi identităţii noastre”, scrie Dodon.

Pe data de 4 noiembrie, în plină campanie electorală, Marchel a organizat o conferinţă de presă în care îşi anunţa deschis sprijinul pentru candidatul la funcţie de preşedinte al ţării, Igor Dodon, afirmând că acesta este creştin, iar Maia Sandu nu, deoarece este susţinută de comunitatea LGBT.

„Dacă noi îndemnăm creştinii să nu voteze pentru Maia Sandu, reiese că-i îndemnăm să voteze pentru Igor Dodon, da, într-adevăr”, a declarat episcopul.

Aceste afirmaţii, dar şi altele, au servit temei pentru Curtea Constituţională la data de 14 decembrie, să emită câteva adrese Parlamentului de la Chişinău, în vederea instituirii unor mecanisme de sancţionare prompte şi imediate, inclusiv în ordine penală, pentru orice tentativă de implicare a cultelor religioase în campaniile electorale. Pentru că, autorităţile statului responsabile de procesul electoral şi activitatea cultelor religioase nu şi-au onorat obligaţia de a împiedica şi sancţiona implicarea cultelor religioase în procesul electoral.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite