Dodon: Am confirmat participarea mea la evenimentele dedicate Marii Victorii care se vor desfăşura în Piaţa Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a avut miercuri, 19 aprilie, o întrevedere cu ambasadorul Rusiei la Chişinău, Farit Muhametşin. La finalul întâlnirii, şeful statului a anunţat că i-a confirmat diplomatului rus despre prezenţa sa la Moscova, din data de 9 mai, cu prilejul  evenimentelor dedicate Zilei Victoriei.

„L-am informat pe dl Ambasador despre rezultatele şedinţei Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice de la Bişkek şi decizia de principiu de acordare a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Am avut un schimb de opinii referitor la iniţiativa privind implementarea sistemul mixt de vot în Republica Moldova şi, avînd în vedere experienţa vastă de aplicare a sistemului mixt electoral din Federaţia Rusă, am solicitat un schimb de experienţă în acest sens”, a mai adăugat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Preşedintele ţării va merge la Moscova la invitaţia lui Vladimir Putin. Astfel, de la învestirea în funcţie a lui Dodon, aceasta va fi a patra întâlnire cu liderul de la Kremlin.

De menţionat că preşedintele ţării nu a avut nicio întrevedere cu preşedinţii statelor vecine, Klaus Iohannis şi Petro Poroşenko. Asta deşi, anterior afirma că după vizita de la Bruxelles va urma una cu preşedintele Ucrainei sau României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite