Andrei Popov: Alegerile locale au adus mai multă dezbinare pe segmentul unionist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Popov via Facebook

Campania pentru Primăria Chişinău a adus mai multă fărâmiţare şi dezbinare pe segmentul unionist. De această părere este preşedintele Institutului pentru Iniţiative Strategice, Andrei Popov care consideră că acest lucru s-a întâmplat odată cu lansarea în campanie a mai multor reprezentanţi ai forţelor unioniste, transmite IPN.

În opinia lui, mai mulţi candidaţi care susţin ideea unirii ar trebui să se retragă din cursă în favoarea unui sau altui pretendent pentru a-i spori şansele de a accede în turul doi.

„Dacă vor merge separat, vor lua câte 2-3-5%. Dar vă imaginaţi ce efect ar avea o eventuală, pur ipotetică, retragere în cascadă, a trei-patru candidaţi în favoarea cauzei. Ţicu, Munteanu, Chirtoacă, nu contează în favoarea cui”, a menţionat Andrei Popor în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Andrei Popov consideră că situaţia de pe segmentul unionist este pentru blocul ACUM încă un prilej pentru reflecţie, mai ales că din fracţiunea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr din Parlament s-a retras deputatul Octavian Ţîcu, iar alţi parlamentari vin cu critici la adresa ACUM. În opinia preşedintelui IIS, blocul ACUM ar trebui să se deplaseze spre centrul eşichierului politic şi să cucerească şi alte segmente din electorat pentru că, în caz contrar, spre centru se va deplasa Partidul Socialiştilor.

Totodată, preşedintele IIS este de părere că eventuale alegeri parlamentare anticipate ar putea să se producă cel devreme odată cu alegerile prezidenţiale sau chiar după. În opinia lui, actualmente, nu există premise că un scrutin parlamentar anticipat ar putea să aibă loc înainte de prezidenţialele care se vor produce în 2020.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite