Românii din Republica Moldova au făcut cozi la secţiile de votare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegătorii au făcut cozi la secţia din cadrul Liceului „Gh. Asachi“ din Chişinău FOTO Adevărul
Alegătorii au făcut cozi la secţia din cadrul Liceului „Gh. Asachi“ din Chişinău FOTO Adevărul

Cetăţenii români din Republica Moldova au luat cu asalt astăzi secţiile de votare de la Chişinău. Cea mai aglomerată a fost secţia deschisă la Liceul român-francez „Gheorghe Asachi“. Peste 250 de persoane stau la coadă pentru a alege deputaţii şi senatorii care îi vor reprezenta în Parlamentul României.

Tot aici au votat şi câţiva dintre candidaţii pentru Diaspora. „Am votat pentru democraţie, în primul rând, pentru mai multă demnitate românească“, a declarat candidatul ARD, Eugen Tomac. 

„ Am votat pentru ca să fie mai multă Românie în Basarabia şi mai multă Basarabie în România“, a spus candidatul USL, Victor Alexeev. Alegătorii spun că-şi doresc prosperitate pentru poporul roman şi ca basarabenii să ajungă cât mai curând în Uniunea Europeană.

În această dimineaţă, de la ora 7.00, au fost deschise toate cele 19 secţii de votare din Republica Moldova. Potrivit Biroului Electoral Central de la Bucureşti, în Moldova au fost trimise 38.600 de buletine de vot. Toate secţiile vor fi închise la ora 21.00.

Cei care vor să-şi exercite dreptul de vot o pot face cu paşaportul românesc cu domiciliul în Republica Moldova, cu paşaportul românesc cu domiciliul în România, însoţit de buletinul de identitate moldovenesc şi anexa ce atestă domiciliul în Republica Moldova sau cu paşaportul românesc cu domiciliul în România, însoţit de permisul de şedere în Republica Moldova.

Cetăţenii români care ajung la urnele de vot vor primi două buletine: unul cu candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi unul cu candidaţii pentru Senat.

La Chişinău au fost deschise patru secţii de vot: la liceul „Gheorghe Asachi“ de pe strada Bucureşti 64 (Puşkin), la liceul „Gaudeamus“ ce se află pe strada Petru Zadnipru numărul 14/4 şi la Consulatul României de pe strada Grigore Ureche numărul 2, unde vot fi deschise două secţii de vot.

La Ialoveni puteţi vota la Casa Raională de Cultură de pe stadaAlexandru cel Bun nr. 89, la Orhei – la şcoala de muzică, de pe strada Chişinăului numărul 9, la Nisporeni – la şcoala muzicală de pe strada Ion Vodă numărul 8, la Căuşeni – la Casa Limbii Române ce se află pe strada Mihai Eminescu numărul 29.

Cetăţenii din Hânceşti şi cei din Călăraşi pot vota la primărie, cei din Ştefan Vodă - la liceul Teoretic de pe strada Libertăţii, cei din Bălţi – la Consulatul General de pe strada Sf. Nicolae numărul 51, iar cei din Ungheni pot vota la Biroul Consular de pe strada Mihai Eminescu numărul 35.

Alegătorii din Soroca – pot vota la Palatul Culturii ce se află pe strada Independenţei numărul 74, cei din Drochia- la Consiliul rational de pe strada Independenţei numărul 15, din Teleneşti – la Consiliul Raional de pe strada 31 August numărul 9, din Cahul – la Consulatul General de pe strada B.P. Hasdeu numărul 11, din Cimişlia – la Casa de Cultură de pe strada Ion Popuşoi numărul 2, iar cei de la Cantemir, pot vota la  Palatul Culturii de pe strada Ştefan Cel Mare numărul 1.

Cetăţenii români care vor informaţii suplimentare privind acest scrutin, pot suna la numărul de telefon 022-855.003 sau pot scrie la adresa de e-mail: alegeri2012@ambasadaromaniei.md.


 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite