Un număr record de candidaţi râvnesc funcţia de başcan. Cei mai mulţi pretendenţi au fost în anul 2002

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La alegerile din 22 martie pentru funcţia de guvernator al Găgăuziei vor concura 12 candidaţi. Termenul de înregistrare a expirat ieri, 19 februarie.

Preşedintele Comisiei Electorale de la Comrat, Valentin Cara, a declarat pentru IPN că, până pe 21 martie, concurenţii electorali pot face agitaţie electorală. Aceştia au dreptul să amplaseze afişe electorale în locurile special amenajate de către autorităţile locale, să participe la dezbateri publice şi să se întâlnească cu alegătorii. Comisia urmează să asigure condiţii egale de campanie electorală pentru fiecare candidat.

După tragerea la sorţi, s-a stabilit că primul pe buletinul de vot va fi Valerii Ianioglo, urmat de Serghei Buzadji, Ruslan Garbalî, Nicolae Dudoglo, Oleg Caicî, Irina Vlah, Oleg Garizan, Alexandru Stoianoglo, Serghei Cernev. Lista este închisă de Dumitru Croitor, Ilia Anastasov şi Leonid Dobrov.

Astfel, la alegerile din acest an vor participa un număr record de candidaţi. Până la aceasta, cei mai mulţi pretendenţi la funcţia de başcan s-au înregistrat la scrutinul din anul 2002. Atunci şase candidaţi erau în buletinul de vot.

Primul tur al alegerilor başcanului Găgăuziei va avea loc la 22 martie. Cel de-al doilea tur, dacă va fi necesar, se va organiza pe 5 aprilie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite