Un primar a fost condamnat la închisoare pentru că „a uitat“ un minor la psihiatrie

Un primar a fost condamnat la închisoare pentru că „a uitat“ un minor la psihiatrie

FOTO Arhivă

Instanţa a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare primarul care „a uitat” un copil orfan în spitalul de psihiatrie. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor după intervenţia angajaţilor Oficiului Avocatului Poporului, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Oficiului Avocatului Poporului, angajaţii oficiului au aflat despre minorul ţinut ilegal în spitalul de psihiatrie din Chişinău în cadrul unei vizite de monitorizare, în noiembrie 2014. La acel moment copilul se afla în spitalul de psihiatrie deja de patru luni în condiţiile în care perioada de tratament prescrisă de medic a fost de 21 de zile.
 
Minorul a fost plasat în spitalul de psihiatrie de către primarul satului în care acesta locuia. Primarul, care era reprezentantul legal al copilului, a „uitat” de el şi nu a întreprins acţiunile necesare după expirarea termenului de tratament.
 
Instituţia Ombudsmanului  s-a autosesizat pe  acest caz şi a solicitat Procuraturii să-l examineze sub aspect penal. Primarul a fost pus sub învinuire, iar prima instanţă l-a achitat. Procurorii au contestat însă decizia la Curtea de Apel, care l-a condamnat pe edil la 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii timp de 5 ani.
 
citeste totul despre: