Trafic rutier paralizat în Chişinău. Transportul public nu mai circulă, iar oamenii se duc pe jos la serviciu VIDEO

Trafic rutier paralizat în Chişinău. Transportul public nu mai circulă, iar oamenii se duc pe jos la serviciu VIDEO

FOTO Andrei Cibotaru via Facebook

Nicio unitate de transport public nu circulă în Capitală. Din cauza drumurilor înzăpezite, troleibuzele şi autobuzele nu au putut ieşi la linie. Practic toate străzile s-au transformat în pietonale, iar transportul privat înaintează cu dificultate.

Ştiri pe aceeaşi temă

La ora 11.00 la nivelul oraşului sunt mai multe străzi blocate. De asemenea, este blocat accesul către mai multe curţi de blocuri de locuinţă şi unele localităţi suburbane.  
-       Transportul public nu circulă, cu excepţia a 5 unităţi de transport de pe ruta de autobuz nr. 23, dar şi ruta de autobuz nr. 122.  
-       În mod prioritar, echipele de intervenţie acţionează la deblocarea străzilor principale, a intrărilor în Chişinău şi a arterelor pe care circulă transportul public. 
-       Serviciile municipale au solicitat unor agenţi economici să pună la dispoziţie tehnică specializată, care este antrenată la lichidarea consecinţelor intemperiei. 
-       În teren sunt mobilizate toate echipele de intervenţie din cadrul serviciilor municipale, carabinierii şi Armata Naţională! 

Pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea treptată a consecinţelor ninsorii. 

Solicitat de IPN, şeful serviciului de presă al Primăriei municipiului Chişinău, Vadim Brânzaniuc a declarat că practic pe toate liniile de troleibuz sunt copaci rupţi. Parcul urban de autobuze a încercat să scoată la linie câteva unităţi de transport, însă acestea au revenit în scurt timp din cauza drumurilor impracticabile.

Şeful Regiei Transport Electric a municipiului Chişinău, Gheorghe Morgoci, a spus că, din cauza blocajelor reţelelor de înaltă tensiune în întreg oraşul, ca urmare a copacilor căzuţi, nu este posibilă circulaţia troleibuzelor. Au fost scoase câteva unităţi din Parcul de troleibuze nr. 3, dar acestea staţionează în oraş. La fel sunt porţiuni de linii care au fost rupte. Atenţionarea este ca trecătorii să nu atingă în niciun caz firele electrice rupte.

Administraţia de Stat a Drumurilor a reactivat serviciul operativ în regim non-stop, până la data de 25 aprilie. Şoferii aflaţi în situaţii dificile pe traseele naţionale sunt îndemnaţi să sune la numărul de telefon:  022 748 961, transmite IPN.

În noaptea de 20 spre 21 aprilie, aproximativ 90 de unităţi de tehnică au activat în regim de curăţare şi patrulare. Pe pagina web a Administraţiei de Stat a Drumurilor www.asd.md  este actualizată informaţia despre modul în care se circulă pe drumurile naţionale. Pe hartă sunt indicate sectoarele de drum închise pentru trafic sau cele pe care circulaţia se desfăşoară cu dificultate.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor roagă şoferi să fie extrem de prudenţi şi să adapteze viteza la condiţiile carosabilului. În cazul în care acest lucru este posibil, se recomandă amânarea călătoriilor.

citeste totul despre: