Procurorul Elena Neaga va fi cercetată de Procuratura Generală pentru fals în declaraţii
0Ex-procurorul adjunct al sectorului Buiucani, Elena Neaga, care a devenit celebră după ce a pozat în diferite ipostaze în vila ei de lux şi şi-a pus fotografiile pe reţelile sociale, nu a declarat opt conturi bancare şi calitatea sa şi a soţului de acţionar la o întreprindere.
Concluzia aparţine Comisiei Naţionale de Integritate, care au mai constatat că femeia a declarat un automobil Audi A6, fabricat în 2007, dobândit în 2013 la preţul de 10.000 de lei, fapt care dă de bănuit.
Pentru că a încălcat regimul juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii, Comisia a decis suspendarea controlului în privinţa femeii şi transmiterea dosarului Procuraturii Generale pentru examinarea sub aspectul falsului în declaraţii.
Elena Neaga a pus pe reţelele sociale peste 100 de poze în care şi-a etalat averea. E vorba despre o vilă impozantă în Străşeni, pe care o are din 2010, cu mobilier de lux în dormitor, bucătărie, camera de oaspeţi şi-n baie şi-o pereche de limuzine în faţa garajului. Procurorul Neaga n-a scăpat ocazia să se imortalizeze şi întinsă pe pat, în lenjerie. Câte o poză pentru fiecare piesă vestimentară. Şi, ca să vedem că-i procuror cu ştaif, s-a pozat şi în uniformă, cu tot cu cerceii, lanţ şi brăţări mari de aur.
Totodată, Corneliu Pleşca, procuror al municipiului Chişinău, a omis din declaraţia de avere trei apartamente deţinute în proprietate, venitul de aproximativ 200.000 lei, parvenit din înstrăinarea unui automobil şi şase conturi bancare. Ca şi în cazul precedent, dosarul acestuia va fi trimis Procuraturii Generale pentru examinare, informează Serviciul de presă al CNI.
În cadrul şedinţei de astăzi, CNI a mai constatat conflict de interese în cazul primarului comunei Mileştii-Mici, raionul Ialoveni, Lilian Carmanu care, în timpul exercitării mandatului, a semnat contracte de prestare servicii transport cu o societate comercială al cărei fondator unic era soţia sa, iar administrator mama acesteia. În cele din urmă, Comisia va transmite Actul de constatare vizavi de acest caz Centrului National Anticorupţie pentru aplicarea unei amenzi în valoare de la 2.000 la 6.000 de lei.
De conflict de interese sunt suspectaţi şi primarul comunei Pervomaisc, raionul Căuşeni, Gheorghe Bahcivanji, precum şi directorii unor ocoale silvice din Străşeni şi Hînceşti - Eugeniu Nazaria şi Ion Haralampov. Comisia a decis astăzi să iniţieze proceduri de control în acest sens. Ultimii doi vor fi verificaţi şi sub aspectul încălcării regimului juridic al declarării veniturilor şi proprietăţii.