„Vom câştiga tot până în 2012!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Vom câştiga  tot până în 2012!“
„Vom câştiga tot până în 2012!“

Campioane europene la spadă, româncele vor să instaureze hegemonia în lume. Triple medaliate cu aur la întrecerile continentale în ultimii ani, Ana Maria Brânză&Co şi-au propus să devină invincibile şi pe plan mondial până după JO de la Londra.

Un sport de mare tradiţie în România, scrima continuă să ne aducă bucurii într-o perioadă în care marile noastre performanţe pe plan sportiv sunt din ce în ce mai rare. Titlul european obţinut recent  de echipa feminină de spadă la Plovdiv reprezintă cel mai mare succes al sportului autohton în această primă jumătate a anului 2009.

Spadasinele Iuliana Măceşeanu, Simona Alexandru, Anca Măroiu şi Ana Maria Brânză, antrenate de profesorul Cornel Milan, spun că unitatea grupului este cel mai mare atuu al lor în duelul cu echipele rivale.

Pe fondul unui moral ridicat după triumful de la Europene, „muşchetarele” sunt convinse că pot câştiga medalia de aur şi la Campionatul Mondial din luna septembrie. “În primul rând este meritul antrenorului că a reuşit să ne facă să tragem toate în aceeaşi direcţie. Sper să cucerim mai multe medalii de acum încolo, încât să le uităm numărul.

Ne gândim chiar să batem tot până la Olimpiadă şi să luăm titlul şi la Londra. Nu este exclus să instaurăm o hegemonie pe plan mondial, cum a făcut-o echipa de floretă a Italiei în trecutul apropiat”, spune vicecampioana olimpică Ana Maria Brânză.

Conform propriilor declaraţii, Anca Măroiu (26 de ani) este cea mai liniştită fire dintre spadasinele de aur. Familistă convinsă, olteanca preferă să îşi petreacă puţinul timp liber în compania amicilor apropiaţi, sau completând Sudoku în casă. “Hobby-ul meu este sportul şi urmăresc multe concursuri, de la bowling, la polo sau fotbal”, spune campioana europeană.

Deşi încă nu are copii, Simona Alexandru (24 de ani) şi-a luat deja în serios rolul de dădacă. “Sora mea are doi copii drăgălaşi, un băiat de trei ani şi o fetiţă de doar trei luni şi ador să mă joc cu ei”, povesteşte spadasina.

Brânză vrea să facă sporturi extreme

Dintre toate fetele de aur, Ana Maria Brânză (24 de ani)pare a fi cea mai „neastâmpărată”. Vicecampioana olimpică debordează de energie şi nu exclude varianta ca în viitorul apropiat să practice sporturi extreme. “Am o listă foarte lungă de «nebunii» pe care vreau să le încerc şi o să le pun în aplicare după ce îmi termin cariera. O să sar cu parapanta, o să fac bungee jumping şi multe alte chestii inedite”, ne dezvăluie Ana Maria.

A patra “muşchetară”, Iuliana Măceşeanu (28 de ani) este stabilită în Anglia, ţară unde a plecat imediat după terminarea CE.

3 titluri europenea cucerit echipa feminină de spadă în ultimii patru ani.

Vor să fie mămici după Olimpiadă

image


Prietene foarte bune şi în timpul liber, cele trei „muşchetare“ care trăiesc în România şi-au trasat împreună şi un ambiţios proiect pe plan personal: vor să devină toate mămici în acelaşi an, imediat după terminarea JO de la Londra din 2012. “O să fim mămicile fantastice.

 Cred că atunci o să avem vârsta şi maturitatea necesară să facem şi acest pas important din viaţa noastră. O să fie distractiv să ne plimbăm copiii împreună prin parc”, a glumit vicecampioana olimpică de la Beijing, Ana Maria Brânză (24 de ani), care nu exclude varianta să revină pe planşa de concurs alături de cochipierele sale după ce va deveni mamă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite