Atac reuşit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac reuşit!
Atac reuşit!

Echipa feminină de spadă a României a câştigat medaliile de aur la Campionatele Europene de scrimă. Succesul spadasinelor de la Plovdiv reprezintă primul titlu major în 2009 pentru sportul românesc.

Campioană europeană în 2008, echipa feminină de spadă a României şi-a respectat blazonul în Bulgaria şi şi-a păstrat titlul continental. Deşi nu erau considerate principalele favorite la medalia de aur, „tricolorele“ au eliminat, pe rând, Rusia (45-31) şi Germania (43-38), pentru ca în marea finală să dispună de Polonia cu 36-34.

Cvartetul Ana Maria Brânză- Anca Măroiu-Simona Alexandru-Iuliana Măceşeanu îşi doreşte acum să-şi impună hegemonia în scrima europeană. “Suntem încă tinere şi putem să mai obţinem încă multe medalii pentru România. Cred că fiecare dintre noi îşi doreşte să ne păstrăm acest titlu încă câţiva ani de acum încolo”, ne-a dezvăluit vicecampioana olimpică de la Beijing, Ana Maria Brânză.

Medalia de aur reprezintă singurul titlu major pentru sportul românesc în primele şapte luni ale acestui an, foarte sărăcăcios din punct de vedere al performanţelor.

Vacanţă de relaxare pe litoral

Pentru a îşi reîncărca bateriile în vederea Campionatului Mondial ce bate la uşă, lotul feminin de spadă va petrece o săptămână de cantonament la Eforie, acolo unde fetele se vor avea doar şedinte de masaj, fizioterapie şi jogging pe malul mării. Învinsă în turul II la individual de o altă româncă, Anca Măroiu, vicecampioana olimpică Ana Maria Brânză nu-i poartă pică colegei sale. “Cred că am avut prea multă încredere în mine şi de aceea am pierdut.

image


Faptul că Anca m-a învins nu e un lucru ciudat pentru mine deoarece se mai întâmplă şi la antrenamente. Sper să mă revanşez însă la Campionatul Mondial, dar până atunci abia aştept vacanţa”, a încheiat Ana Maria Brânză.

Rivala Laurei Badea, record de longevitate

Ajunsă la 35 de ani, floretista italiană Valentina Vezzali continuă să domine această probă în care, în urmă cu câţiva ani, se duela cu Laura Badea şi Roxana Scarlat. De trei ori campioană olimpică şi de cinci ori campioană mondială, Vezzali a obţinut în Bulgaria al patrulea titlu european din palmares, la opt ani distanţă după primul său trofeu continental. Interesant este că italianca a obţinut prima sa medalie de aur la Campionatele Europene tot la Plovdiv, în 1998. 

Dumitrescu vrea să devină tată!

Conduşi pe planşă de Rareş Dumitrescu (25 de ani),  sabrerii români au fost aproape să obţină un nou titlu continental după reuşita din 2006, dar au fost învinşi în finală de Italia, scor 45-39.

image

Rareş Dumitrescu s-a căsătorit săptămâna trecută

După această competiţiei, lotul de sabie va intra în vacanţă timp de două săptămâni, urmând a revenit apoi la antrenamente în perspectiva pregătirii pentru Mondialele din septembrie.

Vedeta lotului, Rareş Dumitrescu, va pleca la Paris pentru a petrece luna de miere alături de soţia sa Dana. “Ne gândim să facem şi un copil. În scrimă au fost cazuri multe de sportivi care au devenit părinţi”, ne-a dezvăluit proaspătul însurăţel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite