Sentinţă în dosarul de corupţie al primarului din Măerişte

Sentinţă în dosarul de corupţie al primarului din Măerişte

Primarul din Măerişte, achitat de instanţă FOTO Arhivă

Continuă seria sentinţelor în dosarele de corupţie ale primarilor sălăjeni. După primarul din Bocşa, Ioan Barou, condamnat în primă instanţă la închisoare cu executare pentru corupţie şi după fostul edil din Ip, Ioan Boer, condamnat şi el în două dosare de corupţie, cu suspendare, un alt ales local a primit, azi, sentinţa instanţei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba, de această dată, de primarul comunei sălăjene Măerişte, Vasile Lazăr, achitat azi în dosarul în care edilul a fost trimis, încă din 2010, în judecată pentru mai multe infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.
Primarul a fost trimis în judecată pentru că, potrivit procurorilor, ar fi plătit ilegal către o societate comercială care avea ca şi obiect de activitate întocmirea de proiecte şi studii de fezabilitate, un avans pentru realizarea unui proiect tehnic pentru aducţiune de apă în comună. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi directorul firmei respective. Magistraţii Judecătoriei Şimleu Silvaniei au decis, astăzi, să-l achite pe edil pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fals intelectual şi uz de fals, Lazăr având, însă, de achitat două amenzi administrative în cuantum de 1.000 de lei fiecare.
 

citeste totul despre: