Controale în tabere şi staţiunile sălăjene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza temperaturilor ridicate, condiţiile de depozitare sau de transport al alimentelor trebuie să fie mult mai strict supravegheate, pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea populaţiei. DSVSA Sălaj face în cursul săptămânii controale tematice în tabere, staţiuni şi restaurante.

Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Aimentelor (DSVSA) Sălaj vor efectua în cursul săptămânii acesteia o serie de controale în taberele şcolare din judeţ şi în staţiunile turistice din Boghiş, Şimleu Silvaniei şi Bizuşa.

Micea Martin, directorul instituţiei a precizat că, pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare, vor fi verificate condiţiile de transport şi depozitare a produselor la restaurantele care organizează nunţi şi botezuri. „Ca să nu ne trezim cu surprize, date fiind temperaturile ridicate, vom urmări igiena şi condiţiile de depozitare a alimentelor. Faţă de alte judeţe, pot să spun că stăm bine, restaurantele se aprovizionează cu produse proaspete şi până acum n-am avut sesizări”, a adăugat Martin.

În plus, prin sistemul de alertare rapidă, DSVSA este înştiinţată despre orice suspiciune de toxiinfecţie care ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite