Controale în tabere şi staţiunile sălăjene
0Din cauza temperaturilor ridicate, condiţiile de depozitare sau de transport al alimentelor trebuie să fie mult mai strict supravegheate, pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea populaţiei. DSVSA Sălaj face în cursul săptămânii controale tematice în tabere, staţiuni şi restaurante.
Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Aimentelor (DSVSA) Sălaj vor efectua în cursul săptămânii acesteia o serie de controale în taberele şcolare din judeţ şi în staţiunile turistice din Boghiş, Şimleu Silvaniei şi Bizuşa.
Micea Martin, directorul instituţiei a precizat că, pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare, vor fi verificate condiţiile de transport şi depozitare a produselor la restaurantele care organizează nunţi şi botezuri. „Ca să nu ne trezim cu surprize, date fiind temperaturile ridicate, vom urmări igiena şi condiţiile de depozitare a alimentelor. Faţă de alte judeţe, pot să spun că stăm bine, restaurantele se aprovizionează cu produse proaspete şi până acum n-am avut sesizări”, a adăugat Martin.
În plus, prin sistemul de alertare rapidă, DSVSA este înştiinţată despre orice suspiciune de toxiinfecţie care ajunge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.