Zalău: Salvează vieţi spălându-te pe mâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Salvează vieţi spălându-te pe mâini” este campania care se desfăşoară în această perioadă pentru prevenirea deceselor cauzate de infecţiile dobândite în spitale.Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău este unul dintre cele trei spitale din România care participă la evenimentul internaţional iniţiat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, la care participă 153 de ţări.

Peste 13.226 de spitale din întreaga lume participă la această campanie care se desfăşoară în perioada 23-27 mai. Potrivit informaţiilor oferite de managerul spitalului din Zalău, Ioan Mureşan, în ultima perioadă, în spitalul din Zalău a crescut numărul de chiuvete pentru spălatul mâinilor şi s-a montat un număr semnificativ de dozatoare cu soluţie dezinfectantă pentru îmbunătăţirea igienei mâinilor.

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, campania a început cu organizarea unui program de training privind igiena eficientă a mâinilor pentru întreg personalul medical. Concomitent are loc vizitarea secţiilor din spital de către echipa de specialişti care promovează şi urmăresc respectarea regulilor de igienă a mâinilor, iar echipa foloseşte un echipament cu ultraviolete ce a fost donat de către  firma DaRo din Marea Britanie.  Lumina cu ultraviolete ajută la îmbunătăţirea tehnicii de spălare pe mâinilor, evidenţiind vizual cât de bine s-a spălat pe mâini persoana respectivă. Echipa a oferit consultanţă şi a consolidat gradul de conştientizare a tuturor angajaţilor cu privire la cum şi când să se spele pe mâini. În acest fel Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău are posibilitatea de a folosi instrumente şi proceduri care au fost încercate şi testate în întreaga lume, în scopul  îmbunătăţirii igienei mâinilor.

Trainingul este oferit de către o echipă de medici şi asistente din Marea Britanie, ca parte a colaborării pe care spitalul o are cu Medical Support in Romania (o fundaţie de caritate din Marea Britanie) şi include cursuri privind rezistenţa la antibiotice, metode de îmbunătăţire a calităţii, îngrijirea dispozitivelor invazive, prevenirea escarelor şi îngrijirea plăgilor precum şi alte aspecte de interes medical.  Cursurile au fost promovate în întregul judeţ, astfel încât se bucură de participarea, pe lângă personalul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, şi a personalului din alte spitale din judeţ.

Campania se va finaliza cu un test privind tehnica corectă de spălare a mâinilor unde premiul întâi constă într-un Ipod donat de partenerii din Anglia, iar celelalte premii sunt oferite tot de către fundaţia britanică.



Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite