Compania de Apă va da în judecată restanţierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 30 la sută dintre blocurile din Zalău au încheiat contracte colective cu Compania de Apă Someş Tisa, până acum.Mai multe blocuri din cartierele Dumbrava Nord şi Brădet au primit notificări că de săptămâna viitoare li se va sista apa.

Directorul furnizorului de apă, Marcel Zaharia, spune că responsabilii de scară nu vor prelua restanţele locatarilor, ci compania le va recupera dându-i în judecată pe rău-platnici. „Toţi cei care au restanţe, chiar şi de un leu, vor fi notificaţi întâi, apoi se va merge până la executarea silită. Responsabilii sau administratorii de bloc preiau situaţia curată, de la zero, în momentul semnării contractului”, declară Marcel Zaharia.

Campania de informare a firmei a dat roade. Managerul spune că zilnic sunt semnate câte 30-40 de contracte, cetăţenii temându-se să nu rămână fără apă curentă în apartamente. Cu aceia care au declarat că nu sunt de acord cu noul sistem, conducerea companiei de apă organizează întâlniri şi discuţii pentru a-i convinge. „Ne întâlnim cu fiecare. Pe cei mai mulţi i-am lămurit, deoarece este mai avantajos şi pentru oameni. Numai chiar cu aceia care nu vor să asculte nici un argument nu am reuşit”, precizează Zaharia.

Restanţele zălăuanilor la factura de apă se ridică la circa 700.000-800.000 de lei. Dintre acestea, circa jumătate sunt încă în termen, în sensul că nu au depăşit 90 de zile. Cele care au depăşit un an sunt în valoare de 350.000 de lei. O sumă nu foarte mare, consideră Zaharia, fiind echivalentă cu producţia pe o săptămână a companiei.

El precizează că nu restanţele constituie motivaţia renunţării la contractele individuale, deoarece gradul de încasare în 2010 a fost de peste 90 la sută.
Zaharia spune că facturile colective pot fi plătite şi parţial. „Dacă responsabilul de scară nu găseşte doi-trei locatari acasă, nu se întâmplă nimic dacă nu aduce toată suma. Locatarii restanţi pot să vină şi personal să plătească”, precizează el.

2.000 de lei costă branşarea individuală

Cei care doresc branşare individuală pot s-o solicite. Dar asta numai în condiţiile în care toată scara este de acord şi dacă plata facturilor este la zi. Se face pe bază de proiect şi toată operaţiunea costă circa 2.000 de lei pe apartament.

Cifră:

4.000 de lei

este cea mai mare restanţă la apă înregistrată de un singur consumator.

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite