Cum se gătesc ca la mama acasă eclerele cu cremă de vanilie. Preparatul delicios, accesibil şi gospodinelor fără experienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricât de bune ar fi eclerele de la cofetărie, nu vor egala niciodată gustul şi consistenţa celor preparate acasă. Reţeta este simplă şi poate fi pusă în practică şi de o gospodină neexperimentată.

Pentru a prepara cele mai bune eclere este de preferat să le umpleţi cu o cremă de casă. Poate fi folosită crema de vanilie, ciocolată, caramel etc. Gustul va fi incomparabil mai bun decât al celor pe care le găsiţi în comerţ, oricât de iscusit ar fi cofetarul.

Reţeta pentru eclere

Ingrediente pentru blat:
-    200 ml ulei
-    200 ml apă
-    200 grame făină
-    5 ouă
-    Un praf de sare

Preparare:
Se face aşa numitul aluat opărit pe care nu puteţi să îl greşiţi dacă păstraţi cantităţile. Apa şi uleiul se pun la fiert într-un vas antiaderent, de preferat un ceaunel din tuci. La fiert se va pune şi sarea. Când colocoteşte se toarnă toată făina odată şi se amestecă foarte bine pentru a nu se forma cocoloaşe. Se amestecă în continuu până se dezlipeşte de pe marginea vaslului (2-3 minute maximum). Se lasă la răcit şi când ajunge la temperature camerei se adaugă ouăle cu totul şi se amestecă după fiecare până când se încorporează. Pe măsură ce adăugaţi ouăle aluatul va fi mai greu de amestecat. Aluatul se pune într-o pungă sau în forma specială şi se lasă 15-30 de minute la frigider, timp în care putem încince cuptorul. Dacă folosiţi o pungă (trebuie să fie una mai groasă pentru a nu se rupe) veţi face într-un colţ o tăietură de cel mult 2 cm.

Pa tava mare de la aragaz se pune hârtie de copt  peste care vor fi puse bastonaşe de aluat. Dimensiunea acestora nu trebuie să fie prea mare deoarece vor creşte foarte mutl la copt. E de preferat ca acestea să aibă în jur de 8-9 cm. Vor ieşi aproximativ 40 de bastonaşe şi, funcţie de dimensiunea tăvii vor intra la cuptor în 2-3 ture.
Când sunt rumenite frumos vor fi scoase pe un platou. Nu trebuie să umplaţi la cuptor în primele 10-15 minute pentru că nu vor mai creşte şi aluatul se va lăsa. Când sunt aproape gata le puteţi înţepa cu o scobitore pentru a lăsa aerul să iasă şi “gogoşile” vor fi mai crocante.

Crema de vanilie

Ingrediente:
-    500 ml lapte
-    6 gălbenuşuri
-    100 grame zahăr pudră
-    40 gr făină
-    Miezul de la un baton de vanilie sau o esenţă de vanilie

Laptele se pune la fiert împreună cu păstaia de vanilie despicată (se pune cu tot cu seminţe). Între timp  se amestecă gălbenuşurile cu zahăr până se face spumă. Se adaugă făina şi se mixează în continuare până la încorporare. Se scoate păstaia din lapte şi se toarnă câte puţin peste crema de ou. Dacă turnaţi mai mult odată riscaţi să se taie sau să nu se încoproreze celor două compoziţii. Compoziţia rezultată se toarnă în vasul în care am fiert laptele şi se mai lasă la fiert pe foc mic. Trebuie amestecat în continuu pentru a nu se prinde. Se fierbe în jur de 2-3 minute. Este gata când crema se îngroaşă.

Bastoanele (eclerele) vor fi tăiate cu un cuţit pe lateral pe toată lungime. În interior va fi introdusă crema de vanilie cât timp este încă călduţă. Dacă se răceşte prea tare va trebui mixată din nou. După gust, se poate adăuga şi un strat de frişcă. Eclerele vor fi ornate cu ciocolată pe care o vom topi pentru a o putea turna deasupra.

Poftă bună!

Citeşte şi:

Secretul celei mai delicioase ciocolate de casă, preparată în câteva minute. Ce ingrediente-minune sunt obligatorii

Secretul minciunelelor moldoveneşti, gogoşile delicioase gătite ca pe vremea bunicii

Reţetă delicioasă de ketchup moldovenesc. Cum se prepară sosul picant şi bun de-ţi lingi degetele

Reţeta pentru lapte de pasăre, faimosul desert franţuzesc al bunicilor care este gata în doar o jumătate de oră

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite