Vaslui: Portret/ Maria Teodora Cosma, solista care ia trofee la toate festivalurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Teodora Cosma
Maria Teodora Cosma

Micuţa cântăreaţă este pasionată de muzica uşoară de la vârsta de 5 ani şi a câştigat până acum peste 20 de premii.

Maria a descoperit tainele muzicii atunci când nici măcar nu ştia să citească. „Pregăteam o serbare de sfârşit de an, iar după ce mi-a ascultat cântecul pe care doream să îl interpretez doamna educatoare le-a spus părinţilor să mă îndrume spre un cerc de muzică“, povesteşte Maria. 

Aşa a ajuns la Palatul Copiilor „Constantin Didilescu“ din Vaslui, sub aripa profesorului Alin Bulboacă. Zecile de ore de pregătire la Cercul de Muzică Uşoară i-au adus primul premiu, la doar un an de la înscriere.

Primul concurs, primul premiu

 „Am participat la «Constelaţia Necunoscută» şi îmi aduc aminte că eram ruşinoasă  şi emoţionată pentru că era primul meu concurs. Am luat atunci premiul special al juriului, ceea ce m-a impulsionat şi mai tare pe viitor“, îşi aminteşte Maria. În timp, solista a ajuns să câştige peste 20 de premii la festivaluri din ţară, dar şi din Ucraina, Turcia şi Italia.

Două concursuri i-au rămas la suflet, „Flori de gheaţă, desfăşurat la Bucureşti, unde a luat menţiune, şi „Neghiniţă“ de la Bacău, unde a obţinut marele premiu.

Este fan Paula Seling

Maria este şi membră a grupului „Tigers“, o trupă de muzică uşoară înfiinţată de profesorul Alin Bulboacă. „Maria are un timbu vocal aparte. De când am auzit-o prima dată mi-am dat seama că fetiţa aceasta va avea succes. Este muncitoare şi este apreciată şi de ceilalţi concurenţi de la festivalurile la  care participăm“, o laudă Alin Bulboacă.

„Aş vrea să ajung ca Paula Seling deoarece este cea mai completă solistă din ţară. Are calităţi vocale de excepţie, dar este şi foarte frumoasă“, a încheiat Maria.

Profil
Născută. 25 august 1999, la Vaslui.
Studii. Este elevă în clasa a V-a la Şcoala nr. 4 „Elena Cuza“ din Vaslui.
Familie. Are un frate mai mare.

Întrebări şi răspunsuri
De ce îţi place atât de mult să cânţi?
A devenit o pasiune pentru mine. Dacă atunci când eram mai mică mă îmbrăcam într-o rochie albastră de catifea şi cântam în faţa oglinzii cu spray-ul în loc de microfon, acum am ajuns la un alt stadiu. Acum îmbin utilul cu plăcutul, în sensul că şi atunci când particip la concursuri nu mă gândesc neapărat la premii. Vreau doar să arăt tuturor cât de mult îmi place să cânt.
Îţi doreşti o carieră în muzică?
Sigur că vreau să am o carieră muzicală, însă mai am mult până atunci. Trebuie să termin şcoala mai întâi şi să intru apoi la Conservator.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite