Salon de caricatură la Muzeul Judeţean Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasluienii pot admira opere ale caricaturiştilor de marcă
Vasluienii pot admira opere ale caricaturiştilor de marcă

Pentru că anul acesta s-au împlinit 40 de ani de la prima ediţie a Festivalului de Umor „Cosntantin Tănase“ de la Vaslui, conducerea Muzeului Judeţean s-a gândit să redea publicului iubitor de umor şi caricatură o expoziţie de neuitat. Este vorba despre „Retrospectiva Salonului de Caricatură 1970-2008“, care va rămâne în cadrul muzeului până pe 15 noiembrie.

Sunt expuse peste 200 de lucrări de grafică satirică semnate de unii dintre cei mai importanţi artişti din România, printre care Dan Hatmanu, Alexandru Clenciu, Leonte Năstase, Mihai Stănescu, Ştefan Popa Popa’s şi vasluianul Nicolae Viziteu.


România de dinainte şi de după Revoluţie


Cei care vor călca pragul muzeului vor putea vedea caricaturi care înainte de ’89 erau interzise de regimul comunist, dar pot admira şi satirica postdecembristă. „Îi aşteptăm pe vasluieni la muzeu pentru că doar aşa pot înţelege diferenţele de idei între ceea ce a fost şi ce este în ţara noastră. Aceasta este şi o ocazie de a vedea ce a produs caricatura românească la cel mai bun festival de umor din lume“, ne-a spus cu mândrie Ioan Mancaş, directorul Muzeului Judeţean Vaslui.


„Nicolae Viziteu-65“


Unele dintre cele mai interesante caricaturi sunt cele ale vasluianului Nicolae Viziteu, artistul care la ediţia din acest an a festivalului şi-a sărbătorit împlinirea a 65 de ani.  Aşa că nu a fost întâmplător  numele pe care l-a ales pentru expoziţia sa,  „Nicolae Viziteu-65“. Organizatorii Pavilionului au numai cuvinte de laudă la adresa acestuia. „Nicolae Viziteu este cel mai cunoscut caricaturist din Vaslui la ora actuală. Mai mult decât atât, Nicu, aşa cum îi spunem noi, este poate printre primii 20 de caricaturişti din România din toate timpurile“, a încheiat Ioan Mancaş. Intrarea este gratuită.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite