Fără medici în şcolile vasluiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asistenta Irina Pânzaru are grijă şi de elevii Şcolii nr. 8 Vaslui
Asistenta Irina Pânzaru are grijă şi de elevii Şcolii nr. 8 Vaslui

În acest moment, în municipiul Vaslui există doar doi medici care deservesc cele 42 de unităţi de învăţământ din oraş şi suburbiile arondate. În ceea ce priveşte cabinetele medicale acestea sunt prezente doar în cele şase licee, două şcoli şi unsprezece grădiniţe.

Lipsa unor cadre medicale în unităţile de învăţământ este o problemă pentru care directorii de şcoli nu găsesc soluţii să o rezolve. Un astfel de exemplu este Şcoala nr.8 „Alexandra Nechita". Aici, în urmă cu două săptămâni, un băieţel din clasa a V-a s-a înecat cu arcul de la un pix.

„Am avut noroc că alături de noi avem o grădiniţă, unde funcţionează un aşa-zis cabinet medical. Dacă nu intervenea asistenta se putea întâmpla o tragedie", ne-a spus directorul şcolii, Cristin Ciubotaru.

„E greu să lucrezi cu copii. Eu am lucrat 15 ani în spital şi ştiu cum e. Pe lângă cei 169 de copii de la cămin de care trebuie să am grijă, trebuie să îi ajut şi pe cei din şcoală, atunci când e nevoie.  Nu pot să-i refuz, deşi aş putea pentru că nu intră în atribuţiile mele, dar copiii nu au nicio vină", ne-a spus Irina Pânzaru, asistentă medicală la grădiniţa „Micuţa Picasso",instituţie care se află în acelaşi corp de clădire cu  Şcoala nr. 8.

Citeşte mai multe în ediţia tipărită de  miercuri, 17 noiembrie, a ziarului Adevărul deSeară Vaslui

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite