Turnu Severin: Inginera care a ajuns o bună cosmeticiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Inginera care a ajuns o bună cosmeticiană
Turnu Severin: Inginera care a ajuns o bună cosmeticiană

Fire melancolică, Vica Oprescu a căutat mereu o viaţă liniştită, însă a găsit-o abia acum când îşi dedică tot sufletul noii sale pasiuni, cosmetica

Născută: 15 mai 1963, Vânători, judeţul Mehedinţi
Studii: Facultatea de Agricultură din Craiova
Experienţă: 22 de ani ca inginer
Familie: are un copil
Inginera, Vica Oprescu a crescut într-o familie de oameni simplii, părinţii şi bunicii săi trăind toată viaţa la ţară. „Am o familie simplă, dar de la care am învăţat ce înseamnă verticalitatea şi cum să-mi câştig cinstit o pâine”, susţine femeia.  Doriţa ei dintotdeauna a fost să devină învăţătoare, datorită iubirii pe care o are pentru copii, însă soarta a făcut ca ea să devină inginer agronom. „Visul meu a fost să devin învăţătoare , însă din cauza unei întâmplări nefericite nu am reuşit să iau treapa la liceu. La scurt timp mi-am dat seama că nu trebuie şă renunţ la carte şi am urmat ceva la care mă pricep, agricultura”, susţine Vica Oprescu.

A dus o viaţă zbuciumată
După terminarea facultăţii, prospăta ingineră a avut de înfruntat o mulţime de probleme, care au făcut ca viaţa ei să fie un adevărat montagne-russe. „După facultate m-am căsătorit şi am fost repartizată să lucrez în Ialomiţa, pe când soţul meu primise un post de profesor în Suceava. După ani buni ne-am mutat în Buzău amândoi, dar totul parcă începuse să se destrame. După Revoluţie am născut un băiat, iar după ce m-am întors din concediu de maternitate mi s-a spus că nu mai încap la locul meu de muncă. De atunci am schimbat mai multe locuri de muncă, iar relaţia cu soţul a ajuns la divorţ, copilul rămânând la el. Ultimele două locuri de muncă au fost în Drobeta Turnu Severin. Aici am ajuns datorită părinţilor mei, care au observat starea degradată de sănătate cu care rămăsesem după procesele interminabile cu un sistem pe care nu îl cunoşteam şi din care am pierdut tot ce aveam, inclusiv copilul”, povesteşte melancolică femeia.

A găsit o soluţie de salvare, cosmetica
Decizia de şomaj pe care a primit-o în vara anului trecut a fost un motiv în plus de amărăciune pentru inginera Vica Oprescu, însă a reuşit într-un timp scurt să-şi orienteze toată atenţia spre o nouă pasiune care a scos-o din situaţia sufeltească insuportabilă în care o trăia. „Sunt implicată într-un proiect financiar internaţional în care mă ocup de produse cosmetice, produse de sănătate şi curăţenie. În plus aici am învăţat cum să folosesc o gamă profesionaşă de produse, cum să o aplic, cum să deosebesc tipurile de ten şi cum să ofer o consultanţă profesională. În grupul cu care colaborez acum m-am redescoperit şi am găsit prieteni de calitate. Îmi place să-mi machiez vecinele şi prietenele şi niciodată nu le las să se privească în oglindă până nu termin, pentru că vreau să fiu şi eu părtaşă la surpriza pe care o au în acel moment. Dorinţa mea este să ajut fiecare femeie să lase să stălucească steaua care este în ea”, susţine Vica Oprescu.

Aveţi vreun regret?
V.O.: Regretul meu este că nu am putut să devin învăţătoare, deoarece iubesc foarte mult copii. Îmi pare rău că nu am mai mult curaj de a ieşi în faşă, deoarece sunt conştientă că valoarea mea este mai mare decât las eu să se vadă.

Ce planuri de viitor aveţi?
V.O: Îmi doresc să înfiinţez o fermă ecologică în care să lucrez cu oamenii valoroşi pe care i-am cunoscut la fostele locuri de muncă. Dacă acest vis va deveni realitate, aş vrea să lucrăm cu toţii ca într-o famile unită, fiindcă numai aşa se face treabă bună.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite