Sezonul virozelor a început. Mehedinţenii, nevoiţi să se vaccineze pe banii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul de familie Ileana Nistor FOTO Corina Macavei
Medicul de familie Ileana Nistor FOTO Corina Macavei

Peste 3200 de mehedinţeni au ajuns în ultimele trei săptămâni la medicii de familie din judeţ, cu simptomele virozei respiratorii de sezon, medicii ateptând ca numărul bolnavilor să crească în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât vaccinul antigripal pentru imunizare nu a ajuns în Mehedinţi.

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, de la începutul sezonului în care se monitorizează infecţiile respiratorii, adică din data de 29 septembrie în judeţ au fost raportate 3202 cazuri, 66 de persoane având nevoie de internare. Totodată dintre acestea, 1020 de situaţii au reprezentat pneumopatii acute cu 100 de spitalizări. Cele mai multe situaţii de infecţii respiratorii s-au înregistrat în săptămâna 13-19 octombrie, 1222 de viroze.

Medicul Cristiana Chiriloiu, din cadrul DSP Mehedinţi a declarat că se aşteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească în perioada următoare din cauza scăderilor bruşte de temperatură.

„Ne aşteptăm să crească în perioada următoare numărul îmbolnăvirilor. Recomandarea ar fi ca populaţia să nu se expună la diferenţe mari de temperatură între mediul interior şi mediul exterior, la serviciu şi acasă să nu fie diferenţe mai mari de 6-8 grad, să îmbrace haine mai subţiri în interior şi mai groase la exterior.”, a declarat Cristiana Chiriloiu.

Numărul mare al cazurilor de viroze respiratorii, raportat la populaţia judeţului Mehedinţi este cauzat pe de o parte de temperaturile scăzute, iar de partea cealaltă, de lipsa vaccinului anitgripal, despre care medicii de familie spun că ar putea ajunge în cursul acestei luni. Având în vedere temperaturile scăzute, acesta trebuia deja administrat, dar el nu a ajuns de la Ministerul Sănătăţii.

„Aşteptăm vaccinul anitgripal. Noi am făcut o catagrafiere a persoanelor care ar necesita vaccinarea. Să sperăm că aşa cum este stabilit, măcar în juruld e datei de 1 noiembrie, va exista vaccin să putem începe activitatea de prevenţie. Până artunci este bine ca pacienţii să îşi ia măsurile proprii, să folosească tratament simptomatic şi de creştere a imunităţii, iar pentru situaţii care impun antibiotice sau măsuri deosebite, să se adreseze medicilor”, a declarat medicul de familie Ileana Nistor.

De vaccinul antigripal beneficiază copiii, elevii şi bătrânii. El ar trebui să ajungă la Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi iar de aici să îl preia medicii de familie, în funcţie de numărul necesar raportat anterior de către aceştia.

Citeşte şi:

Record de viroze şi pneumonii, în Buzău

Infecţiile respiratorii au îmbolnăvit în ultima săptămână sute de copii

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite