Ofertă de Paşte la Băile Herculane: Berbecuţi la proţap, răchie fiartă de Banat, dar şi răsfăţ cu băile Împărătesei Sissi
0Cine nu şi-a planificat vacanţa de Paşte poate să ia în calcul oferta tentantă pusă la dispoziţie de pensiunile şi hotelurile din celebra staţiune cărăşeană, Băile Herculane.
Pentru o noapte de cazare, fără masă inclusă în tarif, un turist trebuie să achite 80 de lei într-o cochetă pensiune situată la intrare în staţiune. Şi tarifele celorlalte pensiuni variază în jurul acestui tarif pentru turiştii care doresc să-şi pregătească singuri masa.
„În pensiune sunt 12 camere duble, le putem oferi grătare în aer liber, au frigidere în camere unde pot să-şi ţină mâncarea pentru preparare, au locuri de joacă pentru copii. Camera costă 80 RON pentru familie”, spune Iancu Grozăvescu administratorul pensiunii Karisma. „Avem 13 camere şi două apartamente. Masa este tradiţională, specifică sărbătorii de Paşti cu produse de miel, drob, ciorbiţa de miel, friptura de miel la cuptor cu cartofi ţărăneşti, ouă roşii”, spune Nicolae Almăşan, proprietarul Pensiunii Ambasador din Băile Herculane.
La Hotelul „Afrodita”, un pachet de trei nopţi de cazare în cameră dublă pentru perioada 10-13 aprilie costă 649 de lei.
„În perioada sărbătorilor pascale avem o ofertă specială, un sejur de trei nopţi de cazare. Turiştii vor veni de vineri seara, toate mesele vor fi în sistem bufet, iar în ziua de Paşte vom avea o cină festivă specială cu bucate tradiţionale din Banat, cu purceluşi şi berbecuţi la proţap, cu răchie fiartă din Banat. Vom avea un program artistic deosebit şi, bineînţeles, turiştii vor avea parte şi de răsfăţ la baza de tratament unde vor avea un discount de 20 la sută la procedurile noastre”, spune Anişoara Mitrache de la departament rezervări al hotelului.
Şi anul acesta, din oferta hotelului nu lipsesc celebrele ritualuri de frumuseţe şi băi de răsfăţ ale Împărătesei Austriei, Sissi ori misterioasei regine a Egiptului, Cleopatra.
„În acest hotel acordăm o atenţie deosebită pacienţilor care vin pentru tratament, dar şi pentru răsfăţ. Avem câteva tipuri de proceduri care îi fac să se simtă foarte bine. De exemplu, sunt băile Împărătesei Sissi, care sunt cu rozmarin, cu meloterapie, într-o atmosferă foarte plăcută, cu diferite mirosuri. După baie, pacientul primeşte un pahar de vin sau un pahar de şampanie, un strugure. Mai sunt băile Cleopatra, care sunt cu lapte şi miere, foarte bune pentru toate tipurile de ten, mai sunt şi băile Afrodita cu uleiuri esenţiale. Mai avem şi tratamente faciale, ştim că tenul intră în contact direct cu mediul exterior şi atunci trebuie să avem grijă de el indiferent de vârstă. Mai avem alte proceduri de răsfăţ, masaje cu beţe de bambus, cu pietre vulcanice, tot într-o atmosferă deosebită, cu arome deosebite şi cu muzică”, explică Otilia Oprişan, medic de reabilitare medicală în cadrul hotelului „Afrodita”.
Băile Herculane reprezintă cea mai veche staţiune din România, deosebit de pitorească, ocupanta unui loc important în Parcul Naţional Valea Cernei-Domogled, cât şi în istoria ţării noastre. La o altitudine de 160 m, pe aceeaşi paralelă cu Nisa şi Veneţia, Băile Herculane au fost construite pe locul unei străvechi falii vulcanice. Existenţa neîntreruptă de două milenii a staţiunii Băile Herculane a fost favorizată de eficacitatea miraculoasă a izvoarelor termale, dar şi de pitoreasca aşezare a staţiunii într-o vale adăpostită de munţi, de o frumuseţe aparte. Staţiunea a fost vizitată de-a lungul timpului de mari personalităţi, dintre care amintim: Împăratul Iosif al ll-lea, Împăratul Francisc l şi Împărăteasa Charlotte, Împăratul Franz losef şi Împărateasa Elisabeta (Sissi). În 1852, împăratul Austriei considera Băile Herculane ca fiind „cea mai frumoasă staţiune de pe continent", iar împărăteasa Elisabeta - pasionata, îndrăgita, distinsa şi armonioasa Sissi - scrie un jurnal intim în care Băile Herculane sunt o prezenţă distinctă şi încântătoare.