Modelul privat de monitorizare auto GPS implementat cu succes la Ambulanţa Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Cîtu urmăreşte pe monitor ambulanţele care sunt pe traseu FOTO Corina Macavei
Nicuşor Cîtu urmăreşte pe monitor ambulanţele care sunt pe traseu FOTO Corina Macavei

De câteva zile, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi cunoaşte orice mişcare a autovehiculelor care sunt pe traseu. Instituţia a închiriat o aplicaţie GPS de monitorizare a maşinilor în trafic.

Ambulanţa Mehedinţi are un control total asupra maşinilor din dotare pentru că a închiriat un instrument de monitorizare GPS. Un mic dispozitiv ce conţine un receptor GPS şi un modul de comunicaţie GPRS este instalat în fiecare vehicul al Ambulanţei. Acest echipament permite dispecerului să controleze toate mişcările vehiculelor: unde sunt, unde au fost, când au început lucrul, cât au staţionat şi aşa mai departe. „Maşinile de transport vor fi vizualizate pe culoare verde, maşinile pe care lucrează doar asistent sunt vizualizate pe culoare albastră, iar maşinile cu medic în echipajul ambulanţei sunt vizualizate cu culoare roşie. Şi aşa selectăm maşinile pe fiecare tură în parte”, spune Nicuşor Cîtu, şef serviciu mişcare şi exploatare auto la SJA Mehedinţi.

Ideea monitorizării auto a fost îmbrăţişată de mulţi ani de firmele private, gen companii de transport rutier, servicii de curierat, companii logistice si de distributie, companii cu echipe de vânzari pe teren, companii cu utilaje de construcţii, companii de închiriere vehicule pentru un control total al vehiculelor.

Nicuşor Cîtu consideră că prin implementarea acestui sistem, ambulanţele vor ajunge mult mai rapid la pacienţi.

„Am ajuns la concluzia o dată cu trecerea la dispeceratul integrat în momentul în care colegii noştri vor coordona activitatea iar maşinile nu vor mai fi sub ochii noştri, atunci le-ar fi mult mai greu să ştim pe unde sunt. Tot timpul ar fi trebuit să-i întrebăm la telefon pe cei de la dispeceratul integrat, care va avea sediul la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta”, şi ar fi fost mult mai greu. În acest fel , 24 din 24 de ore avem pe hartă poziţia maşinii, se vede care este maşina cea mai apropiată de locul solicitării. Asta înseamnă economie de timp, economie de carburant. În plus totul se desfăşoară în favoarea celui care apelează ambulanţa, în aceste condiţi, ajunge mult mai repede la caz”, a declarat Nicuşor Cîtu, şef serviciu mişcare şi exploatare auto.

Conducătorii auto nu mai pot să se abată de la traseu şi nu mai pot staţiona nejustificat într-un anumit punct.

„Acest sistem este în ajutorul nostru datorită faptului că putem să supraveghem video toate mijloacele de transport, ambulanţele, spre cazurile de solicitare, cât şi înapoi spre unitatea de primiri-urgenţe. Cât priveşte conducătorii auto, orice om care ştie că este supravegheat face un lucru de o calitate mai bună”, a precizat directorul tehnic al Ambulanţei Mehedinţi, Crişan Dumitraşcu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite