GALERIE FOTO Revoltă pe malul Dunării la Batoţi – Mehedinţi, oamenii spun că vor rămâne fără acces la fluviu
0Situaţie absurdă în Mehedinţi, unde după o lege reinventată a agriculturii, există teren arabil pe malul Dunării, acolo unde pe vremea lui Ceauşescu era fâşia de protecţie a trupelor de grăniceri. Poate doar aşa ar putea fi explicată împroprietărirea cu 6400 de metri pătraţi de teren arabil în locul în care acum oamenii se plimbă acum cu barca. Totul se întâmplă în satul Batoţi, iar localnicii sunt revoltaţi de s
Localnicii din Batoţi s-au adunat astăzi pe malul Dunării şi cer autorităţilor abilitate să demareze o anchetă în acest caz. Dacă nu se va face lumină în acest caz, oamenii sunt hotărâţi să blocheze drumul naţional.
De câteva zile, pe malul Dunării sunt aduse cu rabele resturi provenind din construcţii şi nisip, semn că proprietarii de aici vor să se extindă în fluviu. Mai mult decât atât, lucrările executate au slăbit structura de rezistenţă a unui drum naţional. Localnicii care obişnuiesc să vină în acest loc pentru a pescui ori pentru a spăla rufele sunt revoltaţi şi spun că singura lor portiţă la Dunăre le este furată de sub nas.
"Pe terenul ăsta arabil de care se face vorbire în mometul de faţă noi ne plimbăm cu barca. Nu există acest teren, nu a fost şi nu există. Noi nu suntem de acord să se contruiască aici fiindcă atunci noi nu mai avem acces la Dunăre. Din punctul meu de vedere sunt vinovaţi proprietarii. Tu când ai venit să cumperi acest teren nu ai văzut că nu este arabil? Deci cum ai putut să dai banul înainte? Cred că se extind în Dunăre după cum sunt pietrele aranjate", a spus Ştefan Udrescu, un localnic din Batoţi.
Pe terenul cu pricina a fost împroprietărită o femeie din Bucureşti, toamna trecută. La scurt timp aceasta l-a vândut altor persoane. Oamenii spun că femeia împroprietărită iniţial nu a avut niciodată teren acolo.
În ultimii ani, terenurile din Batoţi s-au vândut ca pâinea caldă, în zonă ridicându-se zeci de case de vacanţă. Localnicii cred că şi pe această fîşie vor răsări alte case de vacanţă.
"Batoţiul s-a transformat în Veneţia, nemaifiind spaţiu pentru construcţia caselor se vor face probabil case plutitoare ca să se construiască aici o Veneţie românească. Asta era ultima noastră portiţă, care ne-a mai rămas. Ne vom duce la Ostrovul Corbului să facem baie sau să spălăm o mochetă", a spus Jana Trăilă.