Turnu Severin: Primarii mehedinţeni, recuperatori de sporuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii au primit dispoziţie de la autorităţile judeţene să ia înapoi sumele acordate subordonaţilor de la începutul anului. Prefectura a demarat acţiuni de control la toate primăriile din judeţ, pentru a stabili unde au fost făcute plăţi ilegale.

Primarii au fost convocaţi ieri la o şedinţă organizată la Prefectura Mehedinţi, unde li s-a atras atenţia că acordarea de sporuri sau alte drepturi salariale după data de 1 ianuarie 2010 este ilegală. Edililor li  s-a cerut ca, în cazul în care au făcut astfel de plăţi, să le stopeze de urgenţă şi să recupereze banii deja cheltuiţi.

Banii nerecuperaţi, opriţi din salariu

„Cunosc cel puţin 20 de primării care au acordat sporuri angajaţilor, deşi se ştia clar că este ilegal. Am început un control pe salarizare şi banii vor trebui recuperaţi acolo unde se va constata că s-au acordat astfel de sporuri“, a declarat prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu.

Potrivit reprezentanţilor prefecturii, verificările sunt în desfăşurare în comuna Pădina şi deja au fost finalizate la Vlădaia, acolo unde s-ar fi constatat că funcţionarii au încasat illegal sporuri în anul 2010. În schimb, edilul Ion Iordache neagă vehement acuzaţiile.

„Nu este adevărat! La noi în primărie n-au fost acordate astfel de sporuri. Noi ne-am conformat noii legi a salarizării“,a spus primarul comunei Vlădaia. Autorităţile judeţenea avertizează că vor fi luate măsuri în cazul primarilor care au acordat ilegal sporuri subordonaţilor. „Dispoziţiile date de primari vor fi atacate în contencios de către prefect şi nu vor obţine avize de legalitate de la prefectură. Fiecare primar în parte hotărăşte modalitatea princare se vor recupera banii. Celor care nu vor sau nu pot înapoia sumele le vom opri banii din salariu“, a declarat Florin Albei, consilier în cancelaria prefectului.

Hotarele între localităţi, motiv de conflict

La şedinţă a fost dezbătută şi problema delimitării teritoriale a localităţilor din judeţ, fiind cazuri în care unele suprafeţe de teren sunt disputate de două sau chiar trei primării. Prefectul s-a angajat să medieze discuţiile între primari, urmând să se întâlnească şi cu specialiştii Ofi ciului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite